Coşkun: Hepimiz potansiyel bir engelliyiz

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, toplumda engelli vatandaşlara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu söyledi.    Osman Coşkun, Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Coşkun: Hepimiz potansiyel bir engelliyiz

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, toplumda engelli vatandaşlara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu söyledi.

    Osman Coşkun, Dünya Engelliler Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada engelliliğin, kişinin doğuştan veya sonradan meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin belli bir kısmını yitirmesiyle oluştuğunu söyledi. Coşkun, özellikle son yıllarda engellilerin karşılaştığı sorunların ve engellerin ortadan kaldırılması adına önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini kaydetti.

    Coşkun, "Hepimiz potansiyel engelliyiz. Yarın başımıza ne gelecek bilemeyiz. Onun için özellikle engelli vatandaşlarımızın hem sosyal yaşamdan kopmamalarını sağlamak, hem de engelsiz bir yaşam temin etmelerini sürdürmek hepimizin görevi olmalıdır." dedi.

    Devletin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak için var gücü ile çalıştığını kaydeden Coşkun, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin engelli vatandaşlardan oluştuğunu vurguladı. CİHAN

Yorumlar