Çoraplardan servet döküldü! Polis de şaşırdı

Gaziantep'te zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde yakalanan 2 dilencinin üzerinden çıkan paralar herkesi şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
Çoraplardan servet döküldü! Polis de şaşırdı

Kent merkezinde zabıta sebebi ile yakalanan 71 yaşındaki dilencinin üstünde 21 bin 750 lira, karısını savaşta kaybeden ve 5 yaşındaki kızı ile dilenen Suriyeli dilencinin kabanında sakladığı çoraplarda ise 11 bin 721 lira ile 8 bin 850 Suriye lirası bulundu.

Dilencilerin üstünden servet çıktı

Halkın duygularını istismar ederek dilenen şahıslara yönelik denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, geçen çarşamba günü Mütercim Asım Caddesi üstünde vatandaşlardan nakit istek eden 71 yaşındaki Hasan Gümüşhan’ı yakaladı. Zabıta Daire Başkanlığı’na götürülen Hasan Gümüşhan’ın yapılan arama esnasında üstünde 21 bin 750 lira bulundu. Paralara el koyan zabıta ekipleri Kabahatler Kanunu kapsamında idari nakit cezası uyguladığı Gümüşhan’ı özgür bıraktı.

SURİYELİ PARALARI ÇORAPLARA GİZLEMİŞ

Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nda yapılan denetimde ise zabıta ekipleri karısını savaşta kaybeden ve geçen sene kente geldiği öğrenilen Abdurrahman El Halit’i 5 yaşındaki kızıyla müşterek dilenirken yakaladı. Vatandaşların da şikayet ettiği Suriyeli dilenci ile kızı zabıta karakoluna götürüldü. Burada üzeri aranan Abdurrahman El Halit’in kabanının ceplerinde gizlediği çorapların içerisine doldurduğu paralara ulaşıldı. Suriyeli dilencinin gizlediği 11 bin 721 lira ile 8 bin 850 Suriye lirasına el konuldu. Zabıtaları da şaşırtan Suriyeli dilenci ile kızı yapılan muamele sonrası İslahiye ilçesindeki mülteci kampına gönderildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar