Cizre MYO Müdürü Sönmez: Öğrencilerimiz için faydalı bir anlaşma sağladık

Cizre Meslek Yüksekokulu ile KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanlığı arasında anlaşma sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre MYO Müdürü Sönmez: Öğrencilerimiz için faydalı bir anlaşma sağladık

Cizre Meslek Yüksekokulu ile KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanlığı arasında anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmanın öğrenciler için çok yararlı olduğunu belirten Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Vedat Sönmez, girişimcilik dersini geçen her öğrencinin sertifika alacağını söyledi.

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu ile KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanlığı arasında varılan anlaşmaya göre, Cizre MYO öğrencileri, kendi okullarında 56 saatlik girişimcilik dersinden başarılı olduktan sonra başka herhangi bir kursa gerek kalmadan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası' almaya hak kazanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Ramazan Vedat Sönmez, “Bu anlaşma ile öğrencilerimizin girişimcilik dersini başardıktan sonra girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanması bizleri çok sevindirmiştir. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bu sertifikayı aldıktan sonra KOSGEB’in girişimcilere verdiği kredi ve teşviklerden yararlanarak kendi işlerini kuracaklardır ve ülkemizin, bölgemizin kalkınmasına katkıda bulunacaklardır. Girişimcilik sertifikası almanın faydalarını söyleyecek olursak; ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. Bu anlaşmanın sağlanmasında bizlere katkı sunan başta üniversite rektörümüz Profesör Doktor Ali Akmaz hocamıza, KOSGEB yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar