Çinli işadamları işbirliği için Bursa’da

Çin'de açılan ilk Türk derneği olan Türkiye-Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) Yapı Komitesi üyeleri Chunguo MA başkanlığında Bursa Girişimci İşadamları Derneği'ni (BUGİAD) ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Çinli işadamları işbirliği için Bursa’da

Çin'de açılan ilk Türk derneği olan Türkiye-Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) Yapı Komitesi üyeleri Chunguo MA başkanlığında Bursa Girişimci İşadamları Derneği'ni (BUGİAD) ziyaret etti. Bursa'nın Türkiye ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu bildiklerini dile getiren heyet üyeleri, yatırım yapılacak sektörlerin belirlenmesi adına ziyarete büyük önem verdiklerini belirtti.

Bursa'daki yatırım imkanları ve BUGİAD'ın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında Çin heyetine bilgi veren BUGİAD yönetim kurulu üyesi Ekrem Algül, Bursa'nın Türkiye'nin toplam ihracatının beşte birini gerçekleştiren ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip kent olduğunu belirtti. Bursa'nın aynı zamanda önemli bir yatırım kenti olduğunu sözlerine ekleyen Algül, Bursa'ya gerçekleştirilen yabancı yatırımlarda ilk üç sırayı tekstil, inşaat, metal-makine sektörlerinin yer aldığını kaydetti.

Bursa küresel krizin fırsata dönüştürülmesinde önemli bir konuma sahip diyen Algül, “Bursa yabancı yatırımcı için bir cazibe merkezi. Çünkü ilimiz uzun yıllardır ihracatın merkezi. Bununla beraber üretim süreçlerini sürekli geliştirmesi ve sahip olduğu organize sanayi bölgeleri ile zengin iş gücü gibi çok önemli değerlere sahip.” dedi.

Algül'e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden Çin heyeti başkanı Chunguo MA, Ningxia eyaleti ve yatırım olanakları hakkında BUGİAD üyelerine bilgilendirdi.

Çin’de bulunan firmaların Türkiye’ye büyük önem verdiğini söyleyen Chunguo MA şunları söyledi: “Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarına olan yakınlığı ile Türkiye yatırım için oldukça cazip bir ülke. Çinli yatırımcılar için Bursa'da da birçok fırsatın yer aldığını gördük. Umarım bu ziyaret iki ülke iş adamları için faydalı sonuçlar doğurur ve iki ülke ticaretine yansır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar