CHP'li eski belediye başkanı Yazıcıoğlu: Başbakan'ın nefret söylemini kınıyorum

CHP Tekman eski belediye başkanlarından Abdulbaki Yazıcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde sarf ettiği nefret söylemini kınadığını belirterek, "Allah'ın veli kullarına sarf ettiği sözleri, bir vatandaş olarak Başbaka.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li eski belediye başkanı Yazıcıoğlu: Başbakan'ın nefret söylemini kınıyorum

CHP Tekman eski belediye başkanlarından Abdulbaki Yazıcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde sarf ettiği nefret söylemini kınadığını belirterek, "Allah'ın veli kullarına sarf ettiği sözleri, bir vatandaş olarak Başbakan'a iade ediyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın nefret söylemlerine tepkiler devam ediyor. 1968-1977 yılları arasında CHP Tekman Belediye Başkanlığı yapan 89 yaşındaki Abdulbaki Yazıcıoğlu, Başbakan'ın nefret söylemlerine tepki gösterdi. İslam dünyasında saygın bir yere sahip olan Hocaefendi'ye yönelik mesnetsiz iddiaların kendisini ve bütün Müslümanları üzdüğünü anlatan Yazıcıoğlu; din alimlerinin, Dinayet İşleri Başkanlığı'nın iftira ve karalamalara sessiz kalmasına anlam veremediğini ifade etti.

Allah dostlarına düşman olmanın Allah'a düşmanlık olduğuna dikkat çeken Abdulbaki Yazıcıoğlu, "Fethullah Gülen Hocaefendi, şehrimizin ve ülkemizin medar-ı iftiharıdır. Büyük bir din alimi olan Muhterem Hocaefendi'ye yapılan hakaretler inanan Müslümanlara yapılmıştır. Allah dostuna düşmanlık, Allah'a yapılmış düşmanlıktır. Başbakan'ın, Muhterem Hocaefendi aleyhinde sarf ettiği sözleri bir mümin olarak, bir Erzurumlu olarak kendisine iade ediyorum. Kullandığı ötekileştirici nefret söylemlerinden dolayı da kendisini kınıyorum." diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar