Cezaevinde 37'si mahkum 40 kişi zehirlendi

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 37'si mahkum 3'ü gardiyan olmak üzere 40 kişi zehirlendi. Mide bulantısı şikayeti ile idareye baş vuran 37 mahkumun ardından 3 gardiyan da aynı şikayet belirtisinin yaşanması üzerine durum...

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde 37'si mahkum 40 kişi zehirlendi

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 37'si mahkum 3'ü gardiyan olmak üzere 40 kişi zehirlendi.

Mide bulantısı şikayeti ile idareye baş vuran 37 mahkumun ardından 3 gardiyan da aynı şikayet belirtisinin yaşanması üzerine durum sağlık görevlilerine bildirildi. Hastaneye kaldırılan 10 mahkum Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Zehirlenen 3 gardiyan ise tedavi edilmek üzere Hasan Paşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis, hastane acil servisi önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Zehirlenen diğer mahkumların ise cezaevinde tedavi altına alındığı bildirlidi. Çorum Valisi Sabri Başköy, cezaevine 4 doktor ve çok sayıda sağlık görevlisi yönlendirdiklerini söyledi. Başköy, ''Şuanda görevlendirilen sağlık personelimiz tüm koğuşlarda sağlık taraması yapıyor. Öğle yemeğinde yenilen yemek sonrasında böyle bir olayın yaşandığı düşünülüyor. ''dedi.

Toplam kaç kişinin zehirlendiği konusunda net bilgi olmadığını ifade eden Başköy, bunun taramalar sonrasında öğrenilebileceğini kaydetti.

Tedavisi tamamlanan mahkumlardan bazıları ise ring aracı ile tekrar cezaevine gönderildi. CİHAN

Yorumlar