"Celal Bayar Üniversitesi artık yükselişte olan bir üniversite"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Celal Bayar Üniversitesi’nin artık yükselişte olan bir üniversite olduğunu söyledi. CBÜ’nün çıkışta olan bir üniversite olduğunu dile getiren Pakdemirli, bundan...

Google Haberlere Abone ol
"Celal Bayar Üniversitesi artık yükselişte olan bir üniversite"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Celal Bayar Üniversitesi’nin artık yükselişte olan bir üniversite olduğunu söyledi. CBÜ’nün çıkışta olan bir üniversite olduğunu dile getiren Pakdemirli, bundan sonra çok daha güçlü üniversite olacağını kaydetti.

Manisa Genç İşadamları Derneği'nin (MAGİAD), Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve CBÜ işbirliğiyle CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde bu yıl ikincisini düzenlediği "Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor" toplantısının açılışında konuşan Rektör Pakdemirli, “CBÜ artık ortalama bir üniversite değil.” dedi.

CBÜ’nün yükselişte olan bir üniversite olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Artık hızlı hamle yapan ve mezunlarının çok daha kaliteli olduğu, inisiyatif sahibi olduğu, takım çalışmalarına uyumlu ama kendileri yenilikçi, yeni fikirler ürüten insanlar haline geliyorlar. Mezunlarımız artık hayata atıldıktan sonra önemli yerlere gelmeye başladılar. Biz ilk mezunlarımızı 1997 yılında verdik. Şu anda 2014 yılındayız ve sürekli mezun veriyoruz. Artık hayatın her kademesinde bir firmaya gittiğiniz zaman orada önemli bir mevkide bir mezunumuzu görebiliyoruz. Veya bir mezunumuzu akademik kariyerde üst sıralarda görebiliyoruz veya artık siyasette mezunlarımızı görmeye başlıyoruz.” diye konuştu.

Her geçen gün kalitelerinin arttığını belirten Pakdemirli, “Gelişimciliğe çok önem veriyoruz. Bütün fakülte ve meslek yüksek okullarında girişimcilik dersini koyduk seçmeli olarak. Öğrencilerimizin bu dersleri tercih etmesini istiyoruz. Girişimci bir ruh ile yetişmelerini istiyoruz. Büyük firmalarımız da öğrencilerimizi tercih edebilir, onların bilgi ve birikimlerinden istifade ederler, bizim öğrencilerimizi istihdam ederlerse bundan pişman olmayacaklardır. Eğer tercih etmezlerse bizim öğrencilerimiz girişimci olarak kendi işlerini kurup, karşılarına rakip olarak çıkarlar. Onun için benim tavsiyem öğrencilerimizi alsınlar. Onların bilgi ve birikimlerinden istifade etsinler. Bundan sonra iş hayatına katkıda bulunacak, inisiyatif sahibi çok sayıda öğrencimiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

İngilizce eğitimine de önem verdiklerini vurgulayan Pakdemirli, “Üç yeni bölümde yüzde 100 İngilizce eğitime başladık. Çünkü artık dünya ile entegre olmak zorundayız. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümü’nde yüzde 100 İngilizce olarak başladı. Bilgisayar ve Biyo Mühendislik Bölümlerimiz yüzde 100 İngilizce olarak başladı. Birçok bölümde yüzde 30 İngilizceye geçtik. Öğrencilerimizin yabancı dilini güçlendiriyoruz. Artık ana dili yabancı dil olan okutmanlarımız var. Yabancı Dil Yüksek Okulumuz çok güçlenmiş durumda. Öğrencilerimizin daha nitelikli ve kaliteli olarak iş hayatına ve hayata atılmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversite. Bütün öğrencilerin fikirleri alınır. Onların ders değerlendirme anketlerinde 40 bin öğrencinin fikri alınır. Öğrencilerimiz problemlerini her zaman ya periyodik öğrenci temsilcileri vasıtasıyla ya da rektörü, müdüre, dekana mesaj butonlarından bizlere ulaşabilme, sorunlarını aktarabilme imkanına sahip. Öğrencilerimizle birlikte daha kaliteli ve dahi iyi bir eğitimi hedefliyoruz. CBÜ çıkışta olan bir üniversite ve bundan sonra çok daha güçlü üniversite olacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar