Casals: 'Atatürk sadece size ait değil'

'Atatürk bütün dünyanın ortak değeridir'

Google Haberlere Abone ol
Casals: 'Atatürk sadece size ait değil'
Küba'nın Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünyanın ortak değeri olduğunu belirtti.

Muratpaşa Belediyesince düzenlenen Kaleiçi Festivali'ne onur konuğu olarak katılmak üzere Antalya'ya gelen Casals, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret eti.

Casals, burada yaptığı açıklamada, Antalya'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Atatürk'ün dün ölüm yıldönümü olduğunu anımsatan Casals, "Türk insanlarının cesur ve vatansever kişiler olduğunu biliyorum. Liderleri de öyle. Atatürk sadece Türkiye'nin değil. Atatürk dünyaya ait. Türklerin de bunu onaylayacağını düşünüyorum. Çünkü onların mirası, koşulları, bakış açıları ve tarihleri dünyanın geri kalanına örnek. Bu beynelmilel bir ruh ve dünyanın geri kalanını da etkilemeli." diye konuştu.

Her 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret ettiğini dile getiren Casals, "Küba eğitim sisteminde Atatürk'ün izleri belirgin. Türkler için üzgünüm ama Atatürk sadece size ait değil bütün dünyanın ortak değeridir." dedi.

Yorumlar