'Çarşambalı olmak, delikanlılık demektir'

Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşambalı olmanın delikanlılık anlamına geldiğini belirterek,"Delikanlı ise sözünün eri, mert, küçüklerine sevgiyle bakan büyüklerine saygı duyan demektir.” dedi.Samsun...

Google Haberlere Abone ol
'Çarşambalı olmak, delikanlılık demektir'

Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşambalı olmanın delikanlılık anlamına geldiğini belirterek,"Delikanlı ise sözünün eri, mert, küçüklerine sevgiyle bakan büyüklerine saygı duyan demektir.” dedi.

Samsun Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 'Akran şiddeti' konulu adlı seminer verildi. Seminer de ilk sözü alan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, “Sevgili gençlerimiz; sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarınların umudusunuz. Vatanımızın emanetçileri, göz bebeğimizsiniz” dedi. Gençlerin birbirleriyle didişerek değil ancak kendileriyle mücadele ederek hayata tutunacaklarını kaydeden Emniyet Müdürü Serdar sözlerini şöyle sürdürdü; ”Çarşambalı delikanlılık demektir. Delikanlı ise sözünün eri mert küçüklerine sevgiyle bakan büyüklerine saygı duyan demektir. Dünyadaki değer yargıları ve insan haklarının gelişmesiyle birlikte uluslararası hukukta ve ülkemizde şiddetin önlenmesi için ciddi adımlar atılmıştır. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli hocalarımız ile birlikte sosyal sorumluluk projelerinin gereği toplumsal bir bilinç oluşturma gayreti ile bugün burada bir eğitim planlaması yaptık." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Tuğba Talay kurumun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Tuğba Talay, bazı kesimlerin şiddet kelimesini halen fiziksel olarak algıladığını, hakaretin veya tehdidin de bir şiddet olduğunu söyledikten sonra slaytlar eşliğinde öğrencilere çok yönlü olarak şiddeti anlattı.

CİHAN

Yorumlar