Çanakkale destanı yeniden canlandı

Eyüp Belediyesi, 40 kişilik oyuncu grubuyla gerçekleştirdiği tiyatral gösteride, izleyenleri savaşın yaşandığı döneme götürdü.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale destanı yeniden canlandı

Eyüp Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında 40 benlik oyuncu grubuyla gerçekleştirdiği tiyatral gösteride, izleyenleri savaşın yaşandığı devre götürdü.  
 
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında bir paradigma etkinliğe imza atan Eyüp Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları, dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran zaferin yaşandığı devre yine götürdü. Haliç kıyısındaki bölgeye kurulan Çanakkale Savaşı platosuyla bir yüzyıl evvela gerçekleştirilen iri destan, 40 benlik sanatçı grubuyla tiyatral bir biçimde yeniden canlandırıldı. Çanakkale Destanı hususi programında Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları, Çanakkale’de savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk askerlerini, subaylarını ve hasım kuvvetlerini, bunun yanında Anzak askerlerini ve harp esnasında yaşanan vakaları sahneledi.
 
Etkinliğe gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, talebe ve velilerle ortak ilk şekilde Çanakkale harp eserlerinin olduğu sergiyi gezdi. Daha sonra destansı mücadelesi konu saha gerçek olaylar, oyuncular sebebi ile canlandırıldı.
 
BU YIL İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
 
Çanakkale Savaşı’nın tarihteki önemine vurgu oluşturan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümüne biz de Eyüp Belediyesi şekilde yardım sağlamak istiyoruz. Bu manada da Çanakkale Platosu’nu kurduk. Geçen yılki düzenlemelere ek şekilde ilaveler yaptırdık. En mühim yeniliğimiz Çanakkale kara savaşlarında ilk kez dünya tarihinde harp uçağı kullanılmış. O savaşta uygulanan uçağın maketi burada sergilenecek. İnşallah platomuz gençlerimiz için onların atalarının birer kahraman olduklarını anlamalarına vesile olur” gibi konuştu.
 
BİR HAFTA SÜREYLE ZİYARET EDİLEBİLECEK
 
Gösteriler meselesinde da bilgi sağlayan Remzi Aydın, “Çanakkale Platomuz bir hafta boyunca devam edecek. Çok hummalı istek mevcut her gün seanslar gibi burada gösteriler yapılacak. Safha safha kara savaşları, deniz çıkartması, sahra çadırında yaralıların tedavisi, harp uçağının tanıtımı, Özgün eserlerin sergilenmesi ve sonunda da cephede askerlerimizin içtiği çorbanın birebir ikramıyla turumuz tamamlanacak” dedi.
  Haliç Etkinlik Alanı’nda kurulan Çanakkale Platosu, bir hafta süreyle ziyaret edilebilecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar