Cami-cemevi inşaatının temeli atıldı

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Güllüce köyünde 'cami-cemevi kültür merkezi'nin temeli törenle atıldı. Güllüce Köyü Cami ve Cemevi Yaptırma Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (GÜLCEM) tarafından yaptırılacak olan merkez, toplam 600 metrekare...

Google Haberlere Abone ol
Cami-cemevi inşaatının temeli atıldı

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Güllüce köyünde 'cami-cemevi kültür merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Güllüce Köyü Cami ve Cemevi Yaptırma Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (GÜLCEM) tarafından yaptırılacak olan merkez, toplam 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. 3 katlı binanın bir yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Binanın yanında gasilhane, misafirhane gibi yerler inşa edilecek.

Temel atma törenine Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, il müftü yardımcısı Kenan Habiboğlu, Alevi dedesi Ali Güler, Güllüce köyü sakinleri, çevre köylerde ikamet edenler, Tokat ve ilçelerinden davetliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kenan Koca’nın Kur’an tilaveti ile devam etti. İlk konuşmayı Güllüce Köyü Muhtarı Hüseyin Bektaş yaptı. Bektaş, "Köyümüzde yapılacak cami cemevi projesi önce memleketimize sonra ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Ardından Alevi dedesi Ali Gürel, Gülbank-ı Muhammedi'yi okudu. Daha sonra kürsüye gelen dernek başkanı Muharrem Bektaş, hayırlı bir çalışmaya gönül verdiklerini ifade etti. Bektaş, “Bugün burada temelini attığımız proje insanlarımızın kaynaşmasını sağlayacak, farklılıklarımızı zenginliliğimiz olarak bizlere gösterecek önemli bir projedir. Birbirimizi anlama, tanıma adına bu projeyi çok önemsiyoruz. Dinimiz bir, kitabımız bir. Ortak noktamız çok fazla. Bu nedenle aynı binada olmak çok önemli, bu proje çok anlamlı. Proje önce ilimize sonra, ülkemize hayırlı olsun. İnşallah bu tür örnek projeler birçok yerde hayata geçer.” dedi.

Tören, İstanbul’dan gelen Alevi dedesi Süleyman Kaya’nın yaptığı dua ile devam etti. Kaya’nın içten ve samimi duasına alanda bulunanlar nemli gözlerle iştirak etti. Ardından temel atma alanına geçildi. Temel atma öncesi kesilen kurbanın tekbirlemesini Alevi dedesi Ali Güler yaptı. Tekbirlerle ilk harç temele döküldü. Ardından törene katılan misafirlere lokma ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar