Bursa'da Gençler Yol Kapattı

Arkadaşlarının uyuşturucudan ölmesine tepki gösteren gençler, Bursa-İstanbul-Ankara yakın doğu çevre yolunu trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da Gençler Yol Kapattı

 Uyuşturucu kullanımının özellikle çocuk ve gençler arasında kullanımının yaygınlaştığını savunan gençler, "Sokaklarda 5 liraya uyuşturucu satılıyor. Çocuklar, okuldan çıkıp uyuşturucu tacirlerinin adresinin yoluna koyuluyor" dedi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısıyla gençler, Bursa-İstanbul-İzmir Çevre Yolu'nu yeniden trafiğe açtı.

Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde önceki gün dere kenarında ölü olarak bulunan ve üzerinden uyuşturucu içmeye yarayan huni çıkan 21 yaşındaki Abdulsamet Bulut’un uyuşturucu yüzünden öldüğünü iddia eden bir grup mahalleli, Bursa-İstanbul-Ankara yakın doğu çevre yolu Millet Mahallesi trafik ışıklarında toplandı. Uyuşturucu kullanımının gençler ve özellikle okul çağı çocuklar arasında yaygınlaştığını belirten gençlerden Ahmet Çulcu şunları kaydetti: "Bizim tek sorunumuz; gençlerin madde kullanması. Gençler neden madde kullanıyor, devlet neden sahip çıkmıyor? Belki mahallemizde gençlerin yüzde 90’ı kullanıyor. Önceki gün arkadaşımız ölü bulundu parkta, madde bağımlısıydı. Neden satılıyor uyuşturucu, kim satıyor? Herkes biliyor bunu kimin sattığını, belirli mahallerde satılıyor kimse gidip toplamıyor. Gençlere yönelik bir çalışma yok. ‘Madde kullanıyor bırakın ölsün’ deniliyor. Gençlerimiz ölüme mi terk edilsin. Belediye başkanı gelsin burada bir çözüm bulunsun. Gençler kendi haline bırakılıyor, ne olsun; madde çeksin. Kardeşimizi toprağa verdik, yarın başkası ölmesin. Gençler kullanıyor bunu. Kimse satılmasın."

İKTİDAR ÇÖZÜM BULSUN, BİZİ DEĞİL UYUŞTURUCU SATICILARI DAĞITILSIN

Recep Aslan isimli genç ise hükümetin uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına karşı tedbir almasını istedi. Aslan şunları söyledi: "Hani, ‘Lafa değil icraata bakıyorum’ diyorlar da biz icraata bakıyoruz. AK Parti burada iktidarsa bunu yapacak, sattırmayacak niye benim arkadaşım ölüyor? 21 yaşındaki genç arkadaşım askerden yeni gelip niye ölüyor? Bunu açıklasınlar birazdan yolu kapattılar. Polis gelip dağıtacak bizi dağıtmasın gidip uyuşturucu satılan mahalleleri dağıtsın."

5 LİRAYA UYUŞTURUCU SATILIYOR, ÇOCUKLAR OKULDAN ÇIKIP TACİRİN YOLUNU TUTUYOR

Emrah Şafak da uyuşturucunun mahalle aralarında satıldığını dile getirdi. Şafak, "Mahallelerde satılmasın, gençler ölüyor. Niye bu uyuşturucu satılan mahalleler kapatılmıyor. Sokağa gir adam resmen yapıyor okuldan çıkıyor 5 liraya gidip 10-15 yaşındaki çocuğa satılıyor. İnsan ömrü 5 lira kadar ucuz olmasın. İçen yakalanıyor, müdahale edilmiyor. Niye o çocuğun annesi ağlıyor. Bugün 1 genç yarın 10 kişi ölür. Bursa’da bonzaiden ölen kaç kişi oldu belki de. Gece saat 22.00’dan sonra tekel bayiiden nasıl yakalandıysa gündüz gözü her yerde esrar uyuşturucu satışı serbest. İçen adam çıkıyor mahallelerde tutuyorlar satan adamı tutmuyorlar, buna bir çare bulunması lazım." dedi.

Açıklamaların ardından mahalleli gençler, Bursa-İstanbul-Ankara yakın doğu çevre yolunu ulaşıma kapattı. "Devlet uyuma gençlere sahip çık, gençler ölmesin, maddeye hayır, Samet ölmedi kalbimizde yaşıyor, her şey Samet için." şeklinde slogan atan gençler yolu ulaşıma kapatınca uzun araç kuyruğu oluştu. Sürücüler korna çalarak duruma tepki gösterdi. Bir süre sonra olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gençleri ikna ederek yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Yorumlar