Boğazlıyan’da bir bardak çaya yapılan yüzde 50 zam tepki çekti

Boğazlıyan'da 50 kuruş olan bir bardak çay fiyatının 75 kuruşa yükselmesine vatandaşlar tepki gösterdi.İlçe de yaklaşık 6 yıldır 50 kuruştan satılan çay yüzde 50 zamla birlikte 75 kuruş oldu. Vatandaşlar zamanlarının çoğunu kahvehanede...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan’da bir bardak çaya yapılan yüzde 50 zam tepki çekti

Boğazlıyan'da 50 kuruş olan bir bardak çay fiyatının 75 kuruşa yükselmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

İlçe de yaklaşık 6 yıldır 50 kuruştan satılan çay yüzde 50 zamla birlikte 75 kuruş oldu. Vatandaşlar zamanlarının çoğunu kahvehanede çay ocağında geçirdiklerini belirterek bir bardak çaya yapılan yüzde 50 zammın yüksek bulduklarını söyledi. Sinan Budak, isimli vatandaş da ilçede vatandaşların genellikle kahvede, çay ocağında oturup vakit geçirdiklerini yapılan zamdan dolay kahve ve çay ocaklarında pek fazla çay içmeyeceklerini ifade etti.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, çay zammına açıklık getirerek, "İlçede çay ocağı ve kahvehane sahipleri 6 yıldır zam yapmamak için büyük uğraşlar verdi. Ancak kuru çay, şeker, tüp gaz, kira, vergi gibi maliyetlerin artmasına karşın 6 yıldan bu yana çay fiyatlarına zam yapılmıyordu. Ama gelinen noktada bu zam bir nevi zorunlu oldu. Kahvehane ve çay ocağı sahibi esnafımız odamıza müracaat ederek, fiyat artış talepleri oldu. Bizlerde esnafımızın bu talebini Yozgat Odalar Birliği'ne sunduk. Onlar da 6 yıldır yapılmayan bu zam kararını uygun gördü. Bizim zam yapma gibi bir yetkimiz yok." dedi.

2008 yılından bu yana çay fiyatlarına zam yapılmadığını söyleyen Yazılıtaş, 50 kuruştan satılan bir bardak çay fiyatının 75 kuruş olarak belirlendiğini kaydetti. Yapılan bu zammı esnaf odası olarak kahvehane ve çay ocağı işletmeleri sahiplerinin talepleri doğrultusunda değerlendirilip, Yozgat Odalar Birliği'ne sunulduğunu ve Odalar Birliği'nin de bu zam talebini onayladığını kaydeden Yazılıtaş, "Bir bardak çaya yapılan bu zam aslında gecikmiş bir zamdır. İlçede çay ocağı ve kahvehane sahipleri 6 yıldır zam yapmamak için büyük uğraşlar verdi. Bizler esnafımızın taleplerini değerlendirip, Yozgat Odalar Birliği'ne sunuyoruz. Odalar Birliği'de gerekli çalışmayı yaptıktan sonra uygun ise ona göre değerlendirip, karar veriyor." ifadelerini kullandı.

Çay fiyatlarına gelen zammın kendilerini biraz rahatlatacağını söyleyen bazı kahvehane işletmecileri ise "Çay'a zam kaçınılmazdı. Çünkü bu işten kazandığımız paranın çoğunluğu giderimizi bile karşılamıyordu." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar