Bitlis’te FEM Dershanesi'nin STS'sine rekor katılım

Bitlis’te FEM Dershanesi tarafından, erken kayıt avantajları için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen STS'ye rekor katılım oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te FEM Dershanesi'nin STS'sine rekor katılım

Bitlis’te FEM Dershanesi tarafından, erken kayıt avantajları için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen STS'ye rekor katılım oldu. Yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin başvurması sebebiyle izdihamın yaşandığı sınav için sınıflar yeterli gelmeyince oturum sayısı arttırıldı. STS'nin ilk oturumu, sabah saatlerinde yapıldı. Gerek erken kayıt avantajlarından faydalanmak gerekse asıl sınavlarda daha başarılı sonuçlar almak için STS'ye akın eden öğrenciler, dereceye girmek için ter döktü. Cumartesi ve pazar olmak üzere ortaokul 5, 6 ve 7. ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların girdiği STS, yoğun katılımdan dolayı 10 oturumda yapılacak.

Her yıl STS yaptıklarını ancak bu yıl rekor katılım sağlandığını belirten Bitlis FEM Dershanesi Müdürü Servet Kılıç, “STS'yi her yıl gerek il merkezi gerekse ilçelerde geleneksel olarak yapıyoruz ancak bu yıl, sadece il merkezinde yapılan STS’ye 3 bin 500 dolayında rekor bir katılım gerçekleşti. Bu da dershanelerin kaldırılmasının gündemde olduğu ülkemizde, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da halen dershanelere olan ihtiyaçların bitmediğini ortaya koyuyor.” dedi. STS’ye katılan her öğrenciye FEM ve Anafen yayınlarının kitaplarını hediye ettiklerini belirten Müdür Kılıç, "STS, öğrencilere erken kayıt avantajı sağlayacak. Sınava giren her öğrenciye, FEM ve Anafen yayınlarının kitapları hediye edildi. Ayrıca erken kayıt avantajları kapsamında kayıt indirimi sağlanacak. Bunun yanında erken kayıt yapan öğrencilerimiz, 2014-2015 eğitim öğretim sezonuna daha erken ve daha kaliteli hazırlanabilme fırsatı bulacak. Ayrıca yine erken kayıt yapan her öğrenciye, gerek doküman gerekse çanta gibi hediyeler verilecek." diye konuştu. Servet Kılıç ayrıca bu hafta sonu il merkezindeki STS'nin, martta ilçelerdeki şubelerinde de yapılacağını duyurdu. CİHAN

Yorumlar