Bitlisli öğrenciler Nijerya’da su kuyusu açtırdı

Bitlis Reşat Kazancı İlk ve Orta Okulu öğrencileri bir yıl boyunca biriktirdikleri harçlıklarıyla susuzluğun yaşandığı Nijerya’da Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla 600 kişiye yetecek bir su kuyusu açtırdı.Okulda gördükleri hayat bilgisi...

Google Haberlere Abone ol
Bitlisli öğrenciler Nijerya’da su kuyusu açtırdı

Bitlis Reşat Kazancı İlk ve Orta Okulu öğrencileri bir yıl boyunca biriktirdikleri harçlıklarıyla susuzluğun yaşandığı Nijerya’da Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla 600 kişiye yetecek bir su kuyusu açtırdı.

Okulda gördükleri hayat bilgisi ve sosyal bilgiler derslerindeki konularından yola çıkan öğrenciler bu derslerde öğrendikleri paylaşımcı davranışlarını kampanyaya dönüştürdü. Öğrencilerin sosyal olaylara karşı duyarlı olmalarını sağlama, paylaşımcı bireyler olmalarına vesile olmak ve empati kurma duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen yardımlaşma kampanyası kapsamında Bitlisli öğrenciler, Afrika’da insanlığın sosyal bir yarası hâline gelen susuzluk problemine çözüm bulma noktasında yola çıkarak harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Afrika’nın Bash-Bulama Bukar Bölgesinde bulunan Nijerya’da ki susuz kalan kardeşleri için bir su kuyusu açtırdı.

Kampanyaya öncülük eden sınıf öğretmeni Recep Akçiçek, “Öğrencilerimizle beraber yardım kampanyası başlatmış olduk. Öğrencilerimizde sağolsun harçlıklarını biriktirdiler, harçlıklarını daha sonra gönderdik. Nijerya’da su kuyumuz açıldı. Yaklaşık 600 kişinin bu kuyudan faydalandığını öğrenmiş olduk. Bundan sonrada bu tür faaliyetleri yapmayı düşünüyoruz. Günümüzde en çok ihmal edilen, hissedilmeyen duygunun empati kurma duygusu olduğunu düşünüyoruz. Hayat bilgisi ve sosyal bilgiler konularından yola çıkarak biz de öğrencilerimizin sosyal olaylara karşı duyarlı olmalarını sağlamak, paylaşımcı bireyler olmalarına vesile olmak ve empati kurma duygularını geliştirmek amacıyla Afrika’da insanlığın sosyal bir yarası hâline gelen susuzluk problemine çözüm bulma noktasında öğrencilerimizle bir katkı sağlamak amacıyla kermes düzenledik. Minik öğrencilerimiz kendi harçlıklarını da katmak suretiyle Kimse Yok Mu Derneği vesilesiyle Nijerya'da okulumuz adına bir su kuyusu açtık. Bundan dolayı da çok mutluyuz." dedi.

Öğrencilerden Ömer Yakup Coşkun ise “Benim boğazımızdan geçmiyordu su, onlar susuzken. Bu yüzden harçlıklarımızla katkıda bulunup su kuyusu açtığımız için çok mutluyum." dedi.

Öğrencilerden Yasin Haspolat, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir' demişti Hazreti Muhammed (sav). Biz su içerken onlar niye içmesin ki. Kuyu açmakla sevap kazandık." diye konuştu.

Öğrencilerden Pelin Öndül de "Biz kuyunun açılmasına katkıda bulunarak suyun bir damlasına muhtaç olanlara az da olsa katkıda bulunduk." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Beyza Dağdağan ise "Bu kuyu açıldığı için o insanlar mutlu oldular. O yüzden ben de mutlu oldum." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Özel Reşat Kazancı İlk ve Ortaokulu Müdürü Nazdar Giriş, "Kuyunun açılmasında emeği geçen minik öğrencilerimize, fedakar velilerimize, öğretmenlerimize yardımları Nijerya’ya ulaştırarak kuyunun açılmasını sağlayarak bizleri hayra vesile kılan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar