Bin 600 metrelik tünelde ışık göründü

Malatya-Kayseri-Ankara güzergahında Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı süren bin 600 metrelik Karahan Tüneli’nin sol tüpünde delme işlemi tamamlandı. 8 metre genişliğinde 7 metre yüksekliğindeki...

Google Haberlere Abone ol
Bin 600 metrelik tünelde ışık göründü

Malatya-Kayseri-Ankara güzergahında Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı süren bin 600 metrelik Karahan Tüneli’nin sol tüpünde delme işlemi tamamlandı. 8 metre genişliğinde 7 metre yüksekliğindeki tünelde her iki taraftan kazı çalışması yapan işçiler, birbirleriyle tünelin ortasında buluştu. Kazılacak 363 metrelik bölümü kalan tünelin sağ tüpünde de ışığın yıl sonunda görüleceği bildirildi.

Malatya Valisi Vasip Şahin ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaları inceledi. Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, delme işlemi tamamlanan tünelin sol tüpünde hemen altyapı, elektrik ve aydınlatma çalışmalarının başlatılacağını bildirdi. Sağ tüpte delme işleminin hızla sürdürüldüğünü açıklayan Şahin, “Yıl sonuna doğru sağ tüpte de delme işlemleri tamamlanacak. Tabi bu süreç için buna zaman vermek, şu tarihte hizmete girecek diyebilmek şu anda mümkün değil ama gördüğünüz gibi çalışmalar hızla sürüyor. En kısa sürede Malatyamıza ve ülkemize hizmet eden bir yol olarak inşallah kullanıma açılacaktır.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, sürücüler için oldukça zor bir geçitte trafiğin rahatlayacağını belirtti. Çakır, “Bu yolun açılması, batıya olan bağlantımızdaki çok önemli bir sorunu ortadan kaldırmış oluyor.” dedi.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi de tünel yapılırken birçok zorlukla karşılaşıldığını anlattı. Özendi, “Tünelin yapımı sırasında toprak kayması meydana geldi, çalışmaların bir bölümünde çökme oluştu. Bir bölümde yumuşak balçıklı zemin ile karşılaştık. Bir bölümünde sert kayalıklarla kaplı zeminde çalıştık. Tüm zorlukları standartların üstünde ve teknik bir çalışma ile aştık.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar