Bilim ve Kültür Merkezi'ne öğrenciler akın etti

Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyete geçirilen eski Madımak Oteli, bir taraftan ziyaretçi rekoru kırarken diğer yandan da öğrencilerin uğrak mekânı haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bilim ve Kültür Merkezi'ne öğrenciler akın etti

Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyete geçirilen eski Madımak Oteli, bir taraftan ziyaretçi rekoru kırarken diğer yandan da öğrencilerin uğrak mekânı haline geldi. Merkezi iki yılda 7 bini aşkın öğrenci ziyaret etti.

Açıldığı 2011'den günümüze kadar ilk ve orta öğretimde eğitim-öğretim gören çocuklara kütüphane hizmeti veren Bilim ve Kültür Merkezi, aynı zamanda bilim parkı ile de deney yapma imkânları sağlıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, bir örneği Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde bulunan bilim parkının evren ve doğa olayları ile bunlar arasındaki ilişkilere ışık tutacak çalışmaları sergilediğini, öğrencilerin hem deney yapmalarına hem de eğlenerek öğrenmelerine katkı sunduğunu anlattı.

Merkez ve ilçelerinden gelen toplam 7 bin 195 öğrencinin yararlandığı Bilim ve Kültür Merkezi’nden, 0-6 yaş grubu ana sınıfı öğrencilerini de okul öncesi kütüphane ve masal odasından faydalandığını aktaran Ayhan, şöyle devam etti: "Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde anı köşesi, 10 bin adet kitabın bulunduğu yetişkinler kütüphanesi, internet ve sinevizyon odası, çocuk kütüphanesi ve masal odası, çeşitli deneylerin yapıldığı bilim parkı yer alıyor. Her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği merkezi bugüne kadar 35 bin kişi gezme fırsatı buldu. http://sivasbilimmerkezi.gov.tr/ adı altında web adresi de sunan Bilim ve Kültür Merkezimiz, Sivas'ta bulunan öğrencilerin faydalandığı ve il dışından gelen misafirlerin ziyaret ettikleri yerler arasında bulunuyor." CİHAN

Yorumlar