BDP ve AK Partili adaylar Saadet Partisi'nde birleşti

Mardin’in Midyat ilçesinde aralarında BDP ve AK Parti’den belediye başkan aday adaylığına müracaat eden isimlerin de bulunduğu bir grup, yerel seçimlerde Saadet Partisi’nde birleşti.

Google Haberlere Abone ol
BDP ve AK Partili adaylar Saadet Partisi'nde birleşti

Mardin’in Midyat ilçesinde aralarında BDP ve AK Parti’den belediye başkan aday adaylığına müracaat eden isimlerin de bulunduğu bir grup, yerel seçimlerde Saadet Partisi’nde birleşti.

AK Parti’nin Midyat Belediye başkan adayının açıklanmasının ardından bir araya gelen aday adayları, geçen günlerde AK Parti üyeliğinden istifa eden 21. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin’in etrafında birleştiklerini açıkladı. Cumhuriyet Bulvarı'ndaki SP seçim bürosunda bir araya gelen eski milletvekilleri, belde belediye başkanları, kanaat önderleri ve muhtarlardan oluşan grup basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını 19. ve 20. Dönem Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Milletvekili Muzaffer Arıkan okudu. Aynı zamanda AK Parti Midyat Belediye başkan aday adayı olan Arıkan, “AK Parti Genel Merkezi, Midyat Belediye başkan adayını belirledikten sonra halktan gelen tepkilere karşı duyarsız kalamazdık. Bu nedenle AK Parti aday adayları, bazı belde belediye başkanları, bazı muhtarlarımız, kanaat önderleriyle birlikte yapılan istişare toplantısında Midyat belediye başkan adayı olarak 21. Dönem (DP) Mardin milletvekili Veysi Şahin’i SP’den belediye başkan adayı olarak ittifak ile karar verdik.” dedi. Amaçlarının AK Parti'ye karşı tavır koymak olmadığını dile getiren Arıkan, “Midyat’ı hak ettiği yere taşımanın mücadelesini vermenin dışında hiçbir beklenti ve düşünce içerisinde kesinlikle değiliz. Midyat’ı yozlaşmış, bencil, çıkar grubundan kurtarıp, halkın belediyesini el birliğiyle kurmaktır. Çıkar ilişkilerinden çok uzak, ilçemizin çıkarlarını ön plana alan düzenli ve planlı bir belediyeyi el birliği ile kurmaktır.” ifadelerini kullandı.

“ÇIKAR AMAÇLI BİR OLUŞUM DEĞİLDİR”

Ardından konuşma yapan SP Midyat Belediye başkan adayı Veysi Şahin, “Bu oluşumun tek bir amacı var, asla çıkar amaçlı bir oluşum değildir. Köhnemiş ve yozlaşmış bir belediyeyi halkın belediyesi haline getirmek için yapılan bir oluşumdur. AK Parti'ye karşı oluşmuş herhangi bir oluşum değildir, lütfen bunu herkes böyle bilsin.” dedi.

Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çok değerli aday adayı kardeşlerimizle, belde belediye başkanları kardeşimizle, muhtarlarla sivil toplum örgütleriyle yaptığımız istişare sonucu üzerimde karar kılındığı için bana duyulan güvenden dolayı teşekkür ederim. İnşallah 30 Mart Midyat’ın kurtuluş günü olacak.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada eski milletvekillerinin yanı sıra AK Parti eski ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayı Edip Demirdağ, BDP Midyat belediye başkan aday adayı Metin Kutlu, çok sayıda AK Partilinin olması dikkatlerden kaçmadı. Kanat önderleri ve katılımcılar huzurunda belediye başkan adayı Şahin’e parti rozetini SP Mardin İl Başkanı Mehmet İmamoğlu taktı. CİHAN

Yorumlar