BBP'li Çayır: Yazıcıoğlu dosyasını kapattırmayacağız

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, merhum Liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 arkadaşının şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Yazıcıoğlu dosyasını kapattırmayacağız

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, merhum Liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 arkadaşının şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararının Türk demokrasisi ve hukuku adına üzüntü verici olduğunu söyledi.

Mehmet Çayır, parti binasında yaptığı açıklamada, Özel Yetkili Mahkeme'lerin kapatılmasınındaki gayenin dosyanın üzerinin kapatılmasına yönelik olduğunu savundu.

Helikopter kazası ile ilgili tüm bilgilere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vakıf olduğunu belirten Çayır, 5 yıldır örgütlü suçtan devam eden bir soruşturmaya, iki ayda takipsizlik kararı verilmesinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Helikopter kazasının toplumda suikast olarak bilindiğini belirten Çayır, merhum liderleri ve 5 arkadaşının hayatına bilinçli bir şekilde kast edenleri eninde sonunda yargıdan kaçamayarak hesap vereceklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Savcısı tarafından verilen kararın kendilerini hiç şaşırtmadığını vurgulayan Çayır, "Soruşturmanın üst düzey devlet görevlilerine kadar ulaşacağına inanıyoruz. İktidarın hukuka bu kadar müdahale ettiği bir ortamda takipsizlik kararı verilmesinin bilinçli olduğunu gösteriyor. Birileri dosyayı kapatsa da Anadolu insanının vicdanında hep açık kalacaktır. Kim ne yaparsa yapsın önümüzdeki süreçte bu işin sorumluları yargılanacaktır. Bu soruşturma, bir savcının takipsizlik kararıyla kapatılmayacak kadar büyük soruşturmadır. BBP olarak konunun her daim takipsiçisi olacağız. " dedi. CİHAN

Yorumlar