Başkan Arslan: Belediyemizde ilk önce işçilerimizin maaşları ödenecek

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, temiz ve yaşanılabilir bir şehir için işçilere büyük görevler düştüğünü belirterek, görev süresi boyunca işçilere memur ve diğer çalışanlardan önce maaşlarının ödeneceğini söyledi. Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Arslan: Belediyemizde ilk önce işçilerimizin maaşları ödenecek

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, temiz ve yaşanılabilir bir şehir için işçilere büyük görevler düştüğünü belirterek, görev süresi boyunca işçilere memur ve diğer çalışanlardan önce maaşlarının ödeneceğini söyledi.

Başkan Kazım Arslan, başkanlık döneminin ilk ayını değerlendirdiği açıklamasında belediye tarihi boyunca geçen ay itibariyle ilk defa belediye işçilerinin maaşları memur ve diğer çalışanlardan önce ödendiğini belirtti. Başkan Arslan, "Belediyemizde bir aylık süreyi geride bıraktık. Benim anlayışıma göre kadrolu memurlar ve başkan buranın sahibi sayılırlar. İşçiler adı üstünde işçi dışarda sabahtan akşama kadar çalışıyor. Bu kişiler sabahtan akşama kadar olmayacak işlerde çalışacak ve maaş alamayacaklar bu işin adaleti yok. Onun için müdürlerime, memurlarımıza da açık açık söyledim bundan sonra böyle olacak. Temizlik başta olmak üzere, kanalizasyon, park ve diğer birimlerde çalışan işçilerimiz belediyemizin şehrimizin işi için çalışıyorlar ve üstelik işimizinde en zor kısmını bu beden işçilerimiz görüyor. Dolayısıyla öncelikle onların hakkını ödeyelim ki bizde onlardan çalışma bekleyelim. Şehrimiz örnek yaşanabilir bir şehir olacaksa bu işçilerimizin sayesinde olacak. Bu yüzden belediye tarihinde ilk defa işçilerimiizn maaşı önce ödendi, bundan sonrada hep böyle olacak." dedi.

"BELEDİYE GELİRİMİZ, GİDERİNİ KARŞILAYAMAZ DURUMDA"

Belediyenin gelirlerinin giderini karşılayamacak durumda olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, denk bütçe oluşturmak için bir dizi tedbir aldıklarını bununda 3-4 ay gibi bir süre içinde cari açığı kapatacaklarını kaydetti. Başkan Arslan, şöyle dedi: "Belediye geliri, belediyemizin cari giderlerini dahi karşılayamayacak durumda. Sürekli açık veren bir belediye var. Yani hiç yatırım yapmasak bile personel, elektirik, su, akar yakıt giderini üst üste koyduğunuz zaman açık veren bir belediye var. Öncelikli olarak bu açığı kapatmak lazım. Bizim bir aydır yaptığımız şeyler geleri artırıcı gideri azaltıcı bir çalışmadır. İnşallah 3-4 ay gibi bir süre içerisinde bu cari dengeyi kuracağız. Geliri giderinden fazla bir belediye olacak. Biz hem normal harcamalarımızı rahat yapacağız, hemde yatırım için kendimize bir bütçe oluşturabileceğiz ve Yozgat’ımızı sürekli en ufak bir durumda Ankara’ın kapısını aşındıran bir belediye olmaktan çıkarmak istiyoruz. Yani ben kafamdaki gelir gider dengesini kurduğum zaman belki Bizim belediye olarak Ankara’ya da ihtiyacımız kalmayacak."

"ARAÇLARDAN BİR AYDA 237 BİN TL AKARYAKIT TASARRUFU SAĞLADIK"

Belediye Başkanı Arslan, başkana ait üç makam aracı ve pek çok birimlerde özel araçların olduğunu bunların içerisinden bir makam aracı ve bıraktıklarını kiralık araçlarında bir kısmını geri iade ettiklerini söyledi. Geçen yıl nisan ayı ile bu yıl nisan ayı araçların yakıt giderini karşılaştırdığımızda yapılan bu uygulama sayesinde 237 bin TL tasarruf sağlandığını vurgulayan Başkan Arslan, "Makam araçlarımızın hepsini havuza çektik. Makam aracı diye bir şey zaten başkanın dışında yok hizmet aracı vardır. Zaten aslı öyledir biz normal olanı yapıyoruz. İhtiyacı olan memur, ihtiyacı olan müdür havuzdan aracı istiyor ve gidiyor, geliyor. Araçların bu şekilde gereksiz kullanımınında önüne geçmiş olduk ve 25 günlük sürede yaklaşık 230 bin TL tasarruf sağladık. Kiralık araçların bir kısmını geri iade ettik. 3 tane makam aracı vardı ikisini sattık. Birisini protokol görevlilerini ağırlamak için bıraktık."diye konuştu.

"MAKAM ARACINI KULLANMAMAM BELEDİYEMİZİN BORCUNU KURTARMAYACAK"

Yapılan tasarrular ve makam aracını kullanmamanın belediye borcunu kurtarmayacağını bildiğini fakat belediye çalışanları ve topluma bir mesaj vermek istediklerini vurgulayan Başkan Arslan, "Belki benim aracı kullanıp kullanmamam belediyemizin borcunu kurtarmayacak ama belediye çalışanlarımıza ve topluma bir mesaj vermek istiyoruz. Yani bu kadar zarar eden borçlu bir belediyede insanlarımızın bukadar müsrif olmasına gerek yok. Dolayısyla bunlar tasarruf için yapılan çalışmalardır. Bunlar yapılırken gelirlerimizi de artırmaya çalışıyoruz. Bunların yansımasını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz." dedi.

"YILLARDIR TAHSİL EDİLMEYEN ALACAKLARIMIZ VAR"

Belediyeye ait iş yerlerinden yıllardır tahsil edilmeyen alacakların olduğunu ve bir istismarın söz konusu olduğunu söyleyen Başkan Arslan, şöyle devam etti: "Yıllardır tahsil edilmeyen alacaklarımız var. İlan reklam geliri, var. Bir istismar var burada belediyemize ait iş yerilerini çok ucuza kiralayıp başka bir kişiye daha yüksek fiyattan kiraya veren vatandaşlarımız var. Burda biz hakkımız olan paramızı alacağız. İşletme ruhsatlarımızı yeniliyoruz. Tahakkuk ettirilemeyen alacaklarımız var. Kiralarımızı güncelleştiriyoruz. Su parasını toplamaya çalışıyoruz bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz su parasını yatırmayan vatandaşımızın suyunu keseceğiz. Burası benim şahsi mülküm değil öyle olsa belki birilerini idare edebilirim. Ama burası 80 bin vatandaşımızın bana emanet ettiği makam. 80 bin vatandaşımız bana bu vekaleti verirken şunu söyledi; “bizim malımıza mülkümüze sahip çık ve adaletle yönet” biz onu yapmaya çalışıyoruz. Dolayıısyla bu konuda hiç bir şekilde taviz verilmeyecek. Herkes bir hizmet alıyorsa bunun karşılığını vermek zorunda bizde bunu tekrar vatandaşımızın hizmetine sunacağız."

"BELEDİYE TARİHİNDE İLK DEFA 260 BİN TL KİRA ALACAĞIMIZI TAHSİL ETTİK"

Belediye tarihinde ilk defa 260 bin TL kira gelirini tahsil ettiklerini anlatan Başkan Arslan, "Geçen günlerde belediye tarihinde hiç olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. Kira alacağımız olan 260 bin TL parayı toplayarak, belediyemizin esnafımıza olan geçmiş dönem borçları ödedik. 172 kişiye borcumuz vardı, bu ödemelerle sayı 127 kişiye düştü. Bir esnafımız telefonla belediyemizi aradı, ödemesi gereken çeki varmış ve hesabında belediyemizin yatırmış olduğu parayı görünce çok sevindiğini söyleyerek teşekkürlerini iletti. Bunlar güzel şey. Biz alacağımızı toplayarak ödemelerimizi yapacağız. Bu sistemi uygulayarak gelir gider taplomuzun dengeli bir hale gelmesini amaçlıyoruz."şeklinde konuştu.

"PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

Yozgat’ı çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını ve bunu hayata geçirmek için çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Arsalan, "Projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Ankara- Yozgat girişinde eski çöplüğün bulunduğu mevkide büyük bir park yapacağız. Buraya ayrıca otel ve kongre merkezi de yapmayı düşünüyoruz. Ama ilk olarak kent parkımız gibi bir parkı Yozgat’ımıza kazandırmayı planlıyoruz. Yine o güzergahtan Tuzkaya ve Agahefendi Mahallelerimizde kentsel dönüşüm projesi çalışması başlattık. Belediyemiz yanında otopark, parkla ilgili projemiiz tamamlayarak bakanlığa sunduk maddi boyutunu almaya çalışıyoruz. İnşallah diğer projelerimizde tamamlandığı takdirde kentimiz yaşanılır güzel bir şehir görünümüne kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar