Başkan Altepe: İnegöl raporu elimize ulaştı, altyapı hizmetlerini yapacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediyesi tarafından tüm köylere ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı raporun kendilerine ulaştığını, büyükşehir ekiplerinin de 30 Mart’ı beklemeden İnegöl’de altyapı ve ulaşıma yönelik çalışmaları.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Altepe: İnegöl raporu elimize ulaştı, altyapı hizmetlerini yapacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediyesi tarafından tüm köylere ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı raporun kendilerine ulaştığını, büyükşehir ekiplerinin de 30 Mart’ı beklemeden İnegöl’de altyapı ve ulaşıma yönelik çalışmaları başlattığını söyledi. Altepe, "30 Mart, İnegöl’de hizmet açısından başlangıç değil, yolun yarısını aştığımız bir süreç olacak.” dedi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar sorumluluk alanında olmamasına tüm köylere gerekli desteği verdiklerini belirterek “Artık Büyükşehir’in desteği de yanımızda olacak. Tüm köylerin yaşam standardı yükselecek." şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, İnegöl'de mahalle statüsü kazanacak olan köy muhtarlarının da aralarında bulunduğu 116 muhtarla bir araya geldi. Bursa Muhtarlar Derneği’nin Angelacoma Hotel’de organize ettiği İnegöl muhtarlar buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl ilçe Başkanı Bülent Temelli, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Kurt ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sınır ayrımı gözetmeksizin Bursa’yı bir bütün olarak ele aldıklarını, hangi ilçeden talep varsa imkanlar ölçüsünde ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Günümüzde ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını bu nedenle de yerel yönetimlerin yetkilerinin artırıldığını dile getiren Başkan Altepe şöyle devam etti: "Bursa olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık. Yük taşıyana yüklenir ve biz hiçbir zaman yük almaktan kaçınmadık. Yerel seçimlerin ardından uygulamaya girecek bütünşehir uygulamasını biz zaten 5 yıldır gerçekleştiriyorduk. İnegöl’de gerek BUSKİ gerek BURULAŞ olarak çalışmalarımızı başlattık. İnegöl Belediyemizin tüm köyleri kapsayan detaylı raporu da elimize ulaştı. Bizim ekiplerimizin de hazırladığı raporlar var. Mesela Sungur Paşa, Kara Gölet ve Şehitler de içme suyu sıkıntısı var. Çalışmaları hemen başlatıyoruz. Hangi köyümüze hangi hizmet gidecek bunlar şimdiden belirlendi ve çalışmalara başlandı. 30 Mart bizim için bir başlangıç değil yolun yarısını aştığımız süreç olsun istiyoruz. Zaman kaybetmemek için de çalışmalara hemen başladık. 5 yıllık sürede 25 yıllık hizmetleri Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin gücü artık İnegöl’ün de yanında. Bizim tek hedefimiz var. O da halkımızın mutlu olmasını sağlamak."

    Konuşmasına büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan Kestel ve Gemlik’ten örnek vererek başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık Gemlik ve Kestel’in araç gitmeyen köyü bulunmadığını hatırlattı. İnegöl’ün merkezden sonra Bursa’nın en büyük ilçesi olduğunu ve bugüne kadar sorumluluk alanında olmamasına rağmen tüm köylere hizmet götürmeye çalıştıklarını dile getiren Aktaş, "Bugüne köylerimize İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare kananıyla hizmetler verilmeye çalışıldı. Güzel hizmetler de yapıldı. Ancak zaman zaman sorunlar da yaşandı. Bursa merkezden 700 tane köyün sevk ve idare edilmesi mümkün değil. Artık tüm köyler bizim mahallemiz oldu. Biz bunun için hazırlıklıyız. Teknik ve İdari personelden oluşan 4 kişilik ekiple 91 köy tek tek gezildi. Hangi köyde neye ihtiyaç var belirlendi. Bu raporu Büyükşehir Belediyemize verdik. Gün geçmiyor ki Büyükşehir’den birileriyle bir araya gelmeyelim. Ben inanıyorum ki Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla tüm köylerimizin standardı yükselecek ve tersine göç başlayacak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar