Başkan Akın: Bartın tarihinin en büyük projesi gerçekleşiyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Irmağı’nı kanalizasyon, İnkumu tatil beldesini de fosseptik çukurlarından kurtarmak için 55 milyon liralık Avrupa Birliği Kanalizasyon ve Su Şebekesi Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Akın: Bartın tarihinin en büyük projesi gerçekleşiyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Irmağı’nı kanalizasyon, İnkumu tatil beldesini de fosseptik çukurlarından kurtarmak için 55 milyon liralık Avrupa Birliği Kanalizasyon ve Su Şebekesi Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

MHP’li Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Avrupa Birliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın hibesi, Bartın Belediyesi’nin de parasal katkısı ile hazırlanan projede sona gelindiğini belirtti. Akın, Bartın Kanalizasyon Atık Su Arıtma, İnkumu Tatil Beldesi Kolektör Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı, 81 kilometre su hatlarının değiştirilmesi projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 55 milyon liralık projenin ihale ilanının yayınlandığını ifade eden Başkan Cemal Akın, bu projenin Bartın’ın en büyük ve en önemli projesi olduğuna dikkat çekti. Cemal Akın, “Proje gerçekleştiğinde ırmağımız kanalizasyondan kurtarılacak, İnkumu tatil beldemiz fosseptik çukurlarından kurtularak Batı Karadeniz'in incisi haline gelecek, yer altındaki içme suyu hatlarının değişmesi ile de yüzde 50’si kaçan suyumuz kaçmayacak." dedi.

SU KESİLMEYECEK, BULANIK AKMAYACAK

Mevcut suya alternatif olan 9 bin ton suyu kente getirmek için yürütülen kuyu çalışmalarında son aşamaya gelindiğini dile getiren Akın, şöyle devam etti: “Çayırköyü’nde su rezervinin bulunduğu alanda yapılan çalışmalarda keson kuyu inşaatları tamamlanma aşamasına geldi. Göreve geldikten sonra su sıkıntısıyla karşılaştık. Öncelikle 3 adet keson kuyu kurduk. 6 adet sondaj yaptık. 7-8 bin ton su ilavesi yaptık. Bartın’a 33 kilometreden gelen Ulupınar su isale hattında kalan 10 kilometrelik asbestli kısımlarının değiştirilmesi çalışmaları yapılacak. Ancak bu çalışmaların da zaman alacağını düşündük. Bir başka sıkıntı ise anlık patlamalar ve heyelan ile oluşan sıkıntılar. Bir heyelan olsa ve suyumuz kaçsa, suyu bulamasak Bartın ne yapar diye düşündük, çalışma yapmaya başladık. 3 yıl aralıksız süren çalışmalarımız neticesinde Çayırköy’de suyumuzu bulduk ve çıkarmak için 9 ve 10 metre çapında iki keson kuyu oluşturmak için yapılan çalışmalarda son aşamaya geldik. Bu kuyulara saniyede 50 litre su basabilen iki adet pompa gurubu yerleştirdik. Bu kuyulardan elde edeceğimiz günde 9 bin ton su mevcut su hattımızdan bağımsız bir hat ile Bartın’a gelecek. Çok olağanüstü bir şey olmadığı sürece Bartın’da bundan sonra su kesintisi olmayacak. Bu su 11 kilometre hat ile Türbeyanı mevkiindeki arıtma tesisimize gelecek. Bunun peşinden 3 bin tonluk bir depo ve arıtma tesisi daha yapacağız. Bu şekilde Bartın’da su sıkıntısı ortadan kalkacak. Ayrıca bu çalışma ile suyun bulanıklık meselesi de ortadan kalkmış olacak.”

YAPACAKLARIMIZ VAR

Göreve geldiği günden bu yana kentteki tüm karanlık noktaları aydınlatarak güvenli ve cazip hale getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Akın, Aladağ Mesire Alanı, Belediye Bahçesi Projesi, Elmalık Spor Parkı Projesi,Gazhane Kültür Parkı Projesi, Karaçay ve Karaköy Projeleri, Tramvay Projesi, Kent Müzesi Projesi, Gölbucağı-Gürgenpınarı Bisiklet Yolu Projesi, Katlı Otopark Projesi, Şebeke Suyu Arıtma Tesisi ve 3 bin tonluk depo, İnkumu tatil beldesine mini belediye, Trafik Eğitim Parkı Projesi ve yeni itfaiye binası projelerinin de hayata geçirileceğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar