Başbakan'dan Kabataş değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta bir başörtülü kadının darp edildiği iddiasıyla ilgili tartışmaları eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan Kabataş değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta bir başörtülü kadının darp edildiği iddiasıyla ilgili tartışmaları eleştirdi. Erdoğan, “Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız? Nerenize koyacaksınız? Adli Tıp raporundan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara.” dedi.

Haliç Metro Köprüsü’nün açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelininin Kabataş’ta darp edilmesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Erdoğan, “Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul’da sokak hareketleri başlattılar. Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular. Camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş’ta yavrusuyla beraber orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı şimdi onun üzerinde oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar şimdi bunun ‘öyle değil böyle’ diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık! Çok açık net söylüyorum; medya dünyasında ‘amiral’ diye geçinenlere söylüyorum; hele hele bugün attıkları başlığı özellikle kendilerine hatırlatıyorum; bunun altında da boğulacaksınız! Çünkü bu attığınız manşetler de değil. Sizler Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız? Nerenize koyacaksınız? Adli Tıp raporundan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara. Bu bayanların çocuğuyla beraber orada aldığı darbeyle ilgili raporu ne yapacaksınız? Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir. Aradan 8 ay geçti. Kendilerine göre yeni yeni senaryolar hazırlıyorlar. O hanımefendi ile çocuğu konusunda yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Benim milletim bunu yutmaz. Her şey açık net ortada. O zaman savcının bütün tespitleri ortada, Adli Tıp raporu ortada, şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz, kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih, yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek. Kardeşlerim, bütün bunlarla mücadeleyi verirken unutmayın, 30 Mart bir dönüşüm olacak.” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundaki tahliyelere de değinen Erdoğan, “Tutuksuz yargılama ve takipsizlikle ilgili kararlar çıktı, birileri rahatsız oldu. Kimler rahatsız oldu? Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş? Yargı bitmiş. Tamam da 17 Aralık’ta siz neredeydiniz ya?’ 17 Aralık’ta atılan adımlar samimi miydi? Her şey bir senaryoydu. Bu senaryonun aktörleri vardı, aktrisleri vardı. Bunlar da onun borazanıydı, dalkavuklarıydı. Bunların içerisinde AK Parti’nin kapatılmasını isteyecek kadar ileri giden, demokrasiden nasibini almamış olanlar vardı. Bunlar ‘İstanbul’un nasıl 3. Köprüsü olur? İstanbul Boğazı’nı kurtaracak bir kanal nasıl inşa edilir? Marmaray nasıl Boğaz’ın altından geçer? gibi soruları soracak kadar nasipsizdirler.” şeklinde konuştu.





CİHAN

Yorumlar