Bakan Işık: TÜBİTAK raporuyla kayıtların 'montaj' olduğu ortaya çıktı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 30 Mart seçimleri öncesinde internete sızan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la yaptığı görüşmelerin TÜBİTAK tarafından 'montaj' raporunun verilmesine ilişkin, Kocaeli'nde...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: TÜBİTAK raporuyla kayıtların 'montaj' olduğu ortaya çıktı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 30 Mart seçimleri öncesinde internete sızan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la yaptığı görüşmelerin TÜBİTAK tarafından 'montaj' raporunun verilmesine ilişkin, Kocaeli'nde katıldığı bir programda gazetecilere açıklama yaptı.

Işık, "TÜBİTAK'ta yapılan incelemede, özellikle sayın Başbakanımızın 17 Aralık sürecinde, basına düşen daha doğrusu internete düşen ses kayıtlarının montaj olduğu, hem de bazen hece hece montajlandığı ortaya çıktı. Özellikle benim bildiğim kadarını size söyleyeyim. Mesela 'Tamamen sıfırlandı mı?' kelimesini 'Ta-ma-men sı-fır-lan-dı mı?' diye keserek yapıştırmışlar. Yani o kadar. Biraz da şeyde yapmışlar, acemice de yapmışlar doğrusu. Ama montaj olduğu bugün TÜBİTAK'ın bilirkişilerinin verdiği raporla da ortaya çıktı. Bildiğim kadarıyla Egemen Bağış beyin işte o 'Bakara makara' şeyindeki 'makara'nın da tamamen montaj olduğu ortaya çıktı. Ya bunların demek ki kendi hedeflerine ulaşmak için hiçbir şeyi, her türlü yolu mubah gördükleri aslında bir yerde de ortaya çıkmış olduğunu gördük." dedi.

Işık, önceki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Hem sayın Başbakanı yakından tanıyan birisi olarak hem de konuşmanın, karşılıklı konuşmanın sistematiği açısından doğrusu insanın ilk kanaati açık montaj şeklindeydi. Ben bunu ifade etmiştim. O gün epey üzerimize gelen oldu, bizi eleştiren oldu. Tabii ki demokrasilerde eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Ama bugün bu işin montaj olduğunun ortaya çıkmış olması, bilimsel bir raporla ortaya çıkmış olması önemli." diye konuştu.

Işık, muhalefet partilerinin de eleştirerek, şunları kaydetti: "Bu dediğim gibi paralel yapının, kendi amacına ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağının, her türlü yola tevessül edeceğinin bir ciddi göstergesi. Şu anda özellikle muhalefet partilerinin, paralel yapıyla mücadele konusunda böyle ipe un serer yaklaşımlarının ne kadar yanlış olduğu aslında bugün bir kere daha ortaya çıkmış oldu." CİHAN

Yorumlar