Aydınlı çocuklar da 23 Nisan'ı kutladı

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aydın’da da kutlandı. İstasyon Meydanı’ndaki kutlamaya vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydınlı çocuklar da 23 Nisan'ı kutladı

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aydın’da da kutlandı. İstasyon Meydanı’ndaki kutlamaya vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bayram dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerinin verildiği törende halk oyunları, jimnastik ve diğer gösteriler sergilendi.

Törende konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, çocuklara, "Küçük hanımlar, küçük beyler" diye seslenerek şunları söyledi: “Çocuklar, hepiniz geleceğin gülü, mutluluk kaynağısınız. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. TBMM’nin açılışı Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, millî egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. TBMM sadece kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da kaynağı olmuştur. En büyük servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerin mutluluğuna ortak olmaktan onur duyuyorum. Bugün milletimizin gurur ve coşku günüdür. Daha refah ve daha güçlü bir Türkiye’de yaşamamız için elbirliğiyle çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz siz çocuklarımıza, daha önceki nesillerin izinden giderek ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için inancımız tamdır.”

Törene Vali Yardımcısı Halil canavar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, daire müdürleri ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar