Avukat Ayanoğlu: Şu iddianamenin neresinde ‘paralel’ ifadesi geçiyor

“Yasa dışı dinlenme' iddialarıyla ilgili savcılıkça hazırlanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyi değerlendiren şüphelilerden emniyet müdür yardımcıları İ.B. ve E.Y.’nin avukatı İsa Ayanoğlu, soruşturmanın...

Google Haberlere Abone ol
Avukat Ayanoğlu: Şu iddianamenin neresinde ‘paralel’ ifadesi geçiyor

“Yasa dışı dinlenme' iddialarıyla ilgili savcılıkça hazırlanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyi değerlendiren şüphelilerden emniyet müdür yardımcıları İ.B. ve E.Y.’nin avukatı İsa Ayanoğlu, soruşturmanın usulünün, esasından daha fazla konuşulur hale geldiğini belirtti.

Soruşturma devam ederken, iddianame kabul edilmeden önce, metnin içeriğiyle ilgili bilgilerin bazı basın yayın organlarında yer almasına tepki gösteren Ayanoğlu, bu haberle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. TCK’nin ilgili maddelerine göre “soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini” savunan Ayanoğlu, iddianamenin belli yayın organlarına nasıl servis edildiğini sormak istediklerini kaydetti.

İddianamede soruşturma aşamasında müvekkillerine sorulan sorulardan daha farklı bir suçlamanın olmadığını anlatan Ayanoğlu, şöyle devam etti: “Kamuoyunda soruşturmanın başladığı günden itibaren; hata soruşturma başlamadan önce bazı haberlerin hazırlandığını görüyoruz, ‘paralel yapıya operasyon, paralel örgüt çökertildi, paralel örgütün inlerine girildi’ gibi haberler verildi. Şimdi ben onlara soruyorum; şu iddianamenin neresinde ‘paralel’ ifadesi geçiyor, neresinde örgüt, casusluk suçlaması var? Bunu bana söylesinler. Paralel, paralel, paralel diye bağıran insanlara; medyaya soruyorum; bu iddianamenin neresinde ‘paralel’ kelimesi var? Bırakın delili, iddianamede böyle bir şey yok. Maalesef yurt genelinde sanki bir örgüt varmış, müvekkiller sanki bu örgütün unsurlarıymış gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Oysa müvekkiller hakkında böyle bir suçlama dahi yok.”

Müvekkillerine yönelik bu ‘karalama kampanyası’ ile bunlar üzerinden bir örgüt devşirme çabasına girildiğini ileri süren İsa Ayanoğlu, “Müvekkillere karşı tutumu ve tavrı itibariyle ‘tarafgir’ bir çaba içerisine giren başsavcı vekilinin dahi düzenlediği iddianamede bir örgüt suçlaması yok. Nasıl oluyor da ‘paralel örgüte operasyon’ diye haberler yapılabilir? Ya da en yetkili ağızlardan nasıl bu şekilde dillendirilebilir? ‘Apaçık bir casusluk delili var’ denildi. Casusluk suçlaması bile yok. Bu suçun tanımı kanunda mevcuttur. Casusluk suçlaması bile yok, bırakın delili. Yanlış, yalan ve yönlendirici haber yapan yayın organları hakkında şikayetlerimizi savcılığa ilettik.“

CİHAN

Yorumlar