Atakum Belediye Başkanı Burma, etüd merkezlerini ziyaret etti

Belediyenin katkılarıyla açılan etüt merkezlerini gezen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yaklaşık 600 öğrencinin eğitimlerine katkı vermeye çalışmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atakum Belediye Başkanı Burma, etüd merkezlerini ziyaret etti

Belediyenin katkılarıyla açılan etüt merkezlerini gezen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yaklaşık 600 öğrencinin eğitimlerine katkı vermeye çalışmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bunlardan bir tanesi olan Taflan Etüt Merkezi’ne girerken, çok heyecanlandığını, kendisini sanki bir okul bahçesine girmiş gibi hissettiğini belirten Başkan Burma, "Ben, çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri adına okullarımıza elimden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyorum. Bunun yanı sıra ilçemizin en değerli yerlerinde okul alanları üretmeye de devam ediyorum. Halkın yanında onların sorunlarını çözmeye, eksiklikleri konusunda katkı vermeye çalışan sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu tür etüt merkezleri kurmaya karar verdik. 4 yıl önce Yeşildere'de başladığımız bu işe o kadar büyük talep oldu ki sonrasında Atakent'te ve Oyumca'da kurduk. Bu yıl da Taflan'a geldi. Önümüzdeki dönem Çatalçam ve üst bölgelerde de bu tür merkezler açacağız." dedi.

Dışarıda kendisini gören çocukların, "Başkanım Etüt merkezleri sayesinde derslerimiz daha iyi, kendimizi geliştiriyoruz, size teşekkür ederiz." demelerinin, kendisini dünyanın en mutlu insanlarından biri yaptığını kaydeden Başkan Burma, "Çocuklarımız burada olmayı, bir şeyler öğrenmeyi çok arzu ediyorlar, isteyerek, severek geliyorlar. Bu da memnuniyet vericidir. Parası olanlar bir şekilde çocuklarının eğitimini halledebiliyorlar. Ama gelir düzeyi bakımından daha sıkıntılı olanlar eğitimdeki fırsat eşitliğinden yararlanamıyorlar. Bu konuda biz ne yapabiliriz? Dedik ve Yeşildere ile başladığımız, 3 yılda sayıları 4'e, öğrenci sayısı 600'lere ulaşan bu merkezleri kurduk. Bu, bizim sosyal belediyecilik anlayışımızdır. Halktan yana tavrımızdır. Gittikçe bu konunun büyüdüğünü görüyorum. Bir başladık, bizi buralara kadar getirdi. Demek ki buna ihtiyaç varmış. Biz belediye olarak halkın yanındayız. Onların neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim samimi davranışımızdır. Halka olan yakınlığımızdandır. Bu halk bizim halkımızdır. Oy verdi vermedi diye kimseyi ayırmadım. Herkese eşit hizmet sunmaya çalışıyorum. Her zaman halkın yanındayım. Bu halkın güçlüklerini, zorluklarını gidermeye çalışıyorum. Bugüne kadar halka karşı son derece duyarlı oldum. Var olan imkanlarımı onların lehine kullandım. Bundan sonra da bu tavrım değişmeyecektir." diye konuştu.
Başkan Burma, daha sonra, etüt merkezine devam eden öğrencilere kitap dağıtarak, derslerinde başarılar diledi.
CİHAN

Yorumlar