ARÜ'de Engelliler Haftası kutlanıyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Ardahan’daki engellilere destek olmak amacıyla bir kokteyl düzenlendi. ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi ve Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de Engelliler Haftası kutlanıyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Ardahan’daki engellilere destek olmak amacıyla bir kokteyl düzenlendi. ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi ve Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (ARÜGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen kokteyle ARÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı da destek verdi. Etkinlik, 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü ARÜ Türkçe Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) binası önünde gerçekleştirildi. Düzenlenen program ile Ardahan’da yaşayan engelli vatandaşların güzel bir gün geçirmeleri sağlandı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, gündelik hayatta engellilere engel olmayacak şekilde davranılması gerektiğini belirterek, “Bizim de engel olmadığımız bir dünyaya katkımız olursa ne mutlu bize.” dedi. ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Betül Aşçı ise düzenlenen faaliyet hakkında bilgi vererek, “Engelli vatandaşlarımızı aileleriyle beraber bu etkinliğe davet ettik. Dolayısıyla 60 kişi rehabilitasyon merkezinden, 10 kişi de farklı kurumlardan etkinliğe teşrif etti. Aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz de engelli arkadaşlarımıza destek olmak için buradalar.” diye konuştu.

Şenliğe; ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un eşi Cevriye Köksoy, İl Jandarma Alay Komutanı J. Albay Şefaattin Serten’in eşi Gül Serten, Ardahan İl Halk Eğitim Müdürü Nesrin Yörükoğlu, ARÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdür Vekilleri Yrd. Doç. Dr. Vesile Düzgüner ile Öğr. Gör. Kemal Yazıcı, çok sayıda ARÜ’lü akademik-idaresi personel, öğrenciler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Ardahan Üniversitesi öğretim elamanlarından Öğr. Gör. Ahmet Çağrı Kır ile arkadaşları katılımcılara canlı müzik ziyafeti yaşattı.

CİHAN

Yorumlar