Arınç: Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrar AK Parti diyecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tarihinde ilk defa AK Parti’den BDP’ye geçen Bitlis için “Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecek.” dedi.    Bitlis'in Güroymak ilçesindeki programlarının ardından Tatvan'a...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrar AK Parti diyecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tarihinde ilk defa AK Parti’den BDP’ye geçen Bitlis için “Bitlis halkı 5 yıl sonra tekrardan AK Parti diyecek.” dedi.

    Bitlis'in Güroymak ilçesindeki programlarının ardından Tatvan'a gelerek 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Fettah Aksoy'u ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bitlis merkezde kazanamadık. Bunun nedenlerini biliyoruz ama zannediyorum ki Bitlis halkı 5 sene sonra 'Neredesin AK Parti seni bekliyoruz' diyecektir. Çünkü seçilenler ne belediyeciliği, ne halka hizmeti biliyor. Onlar menfi milliyetçilik yapıyorlar. Kavga ile iş yapacaklarını sanıyorlar. Hizmet diye kitaplarında bir şey yazmıyor." diye konuştu.

    Belediye binasında önünde halk ve partililer tarafından karşılan Arınç, Aksoy'un çok önemli bir başarı elde ettiğini ve 5 yıl boyunca Tatvan'a çok önemli hizmetler kazandıracağına inandığını belirerek şöyle konuştu: "Daha önce de Tatvan'a gelmiştim. Tatvan, geçmişten bu yana muhafazakar, demokrat yapısıyla her zaman bizim düşüncemize destek olmuştur. Geçen geldiğimde seçimleri çok az farkla kaybettiğimizi duyunca çok üzülmüştüm. Tabi seçilme iddiası, kazanma şansı bulunmayan bir takım partilerin AK Parti'nin oyunu böldüğünü, AK Parti'ye oy vermesi düşünülen çok değerli insanların bu bölünme içinde AK Parti'den oylarını esirgediklerini duymuştum. Tatvan bir il öneminde. Türkiye'nin gözbebeği olan bölgemizin çok önemli bir noktası. Türkiye'de herkes Tatvan'ı bilir. Kültür ve turizm bakımından, nüfusunun büyüklüğüyle inşallah başkanımızın döneminde çok önemli hizmetler yapılacak. Biz de hükümet olarak her zaman Tatvan halkının ve başkanımızın yanında olacağız. Başta Başbakanımız olmak üzere biz her zaman Tatvan'a yapılacak hizmetlerde başkanımızla birlikte olacağız."

    Bülent Arınç, “Tatvan halkını bu tercihlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok büyük bir oy farkıyla başkanımız iş başına geldi. Ziyaret ettiğimiz Norşin'de de seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Böylece Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Norşiminizde Bitlis'te belediye başkanlıklarında önemli başarıyı yakalamış olacağız." şeklinde konuştu.

    Konuşmasının ardından Aksoy ve partili yöneticilerle bir süre görüşen Arınç, daha sonra Ankara'ya dönmek için Van'a hareket etti. CİHAN

Yorumlar