Araçlarında yolların açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtıldı

Mardin’de etkisi altına alan soğuk ve karlı havadan etkilenen yaban hayvanlarının beslenebilmesi için yem atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Araçlarında yolların açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtıldı

Mardin’de etkisi altına alan soğuk ve karlı havadan etkilenen yaban hayvanlarının beslenebilmesi için yem atıldı. Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayatın korunması amacıyla doğaya 1,5 ton gıda malzemesi (buğday ve yeşillik) serpmek suretiyle yemleme çalışması yapıldı. Yaban hayvanların beslenebilmesi için de ek olarak 4 ton yemleme çalışması yapılacak. Vali Ahmet Cengiz, araçlarında çalışmaların bitmesini bekleyen sürücü ve yolculara ise Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından hazırlatılan kumanya paketleri dağıtıldığını belirtti.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, bir yandan vatandaşların yardımına koşarken bir yandan da dağda aç kalan yaban hayvanların beslenmesi için belirli bölgelere yem attıklarını söyledi. Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayatın korunması amacıyla doğaya 1,5 ton gıda malzemesi (buğday ve yeşillik) serpmek suretiyle yemleme çalışması yapıldığını ifade eden Vali Cengiz, "Yaban hayvanların beslenebilmesi için de ek olarak 4 ton yemleme çalışması yapılacak. Bütün ilçelerde kaymakamlık ve Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü ekipleri dağlarda ve arazilerde sürekli yemleme çalışması yapıyor. Hayvanların korunması için yoğun çaba sarf ediyoruz.” dedi.

4 GÜNDE 2 BİN KİLOMETRE YOL AÇILDI

Mardin'de 3 gün aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Vali Yardımcısı Başkanlığı'nda oluşturulan Afet ve Acil Durum Merkezi 24 saat esasına göre çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Vali Cengiz, şöyle konuştu: " Karayollarında yapılan kar temizleme çalışmaları sonucunda tüm ilçe bağlantıları sağlandı. Kapalı olan köy yollarının açılması çalışmalarına ve elektrik verilemeyen köylerin elektrik iletim hatlarının onarımına ise devam ediliyor. Aşırı kar yağışından dolayı 218 mahsur kalma olayına müdahale edilerek binlerce vatandaşlarımızın tahliyesi sağlandı."

"649 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANDI"

Cengiz, konuşmasına şöyle devam etti.” Toplam 577 köy ve 291 köy bağlısına ve 4550 kilometre yol ağına sahip olan İlimizde İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar tarafından 22'si kiralık, 35 araçla acil sağlık hizmetlerine yönelik çalışmalarının yanında, yaklaşık 2 bin kilometre yol açılarak 649 yerleşim birimine ulaşım sağlandı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından 46'sı doğum olmak üzere toplam 469 acil sağlık yardım talebine ulaşılarak, hastaların en yakın hastanelere intikali ve tedavileri sağlandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarını 24 saat kesintisiz olarak sürdüren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar