Antalya, Güney Koreli turistlerinde gözde turizm şehri

Güney Koreli turistlerin tatil tercihini inanç, kültür, tarih, insan hikayelerin, doğal yaşam, köy hayatı, tarihi ören yerleri ve arkeoloji belirliyor.     Rus, Avrupa ve İskandinav turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmine...

Google Haberlere Abone ol
Antalya, Güney Koreli turistlerinde gözde turizm şehri

Güney Koreli turistlerin tatil tercihini inanç, kültür, tarih, insan hikayelerin, doğal yaşam, köy hayatı, tarihi ören yerleri ve arkeoloji belirliyor.

    Rus, Avrupa ve İskandinav turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmine ilgi duymayan Güney Koreli turistler, Antalya'nın arkeolojik zenginliğine bağlı İstanbul, İzmir ve Kapodokya bölgesinden sonra Antalya'ya geliyor.

    Türkiye'ye yıllık 171 bin Güney Koreli turist geliyor. Gelen turistlerin yüzde 4,3 ticaret yapmak için gelirken yüzde 95'i tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıkları görmeye geliyor. Ülkeye gelen 171 bin Güney Koreli'nin 48 bini Antalya'nın tarihi ören yerlerini ziyaret ediyor. Güney Korelilerin Antalya'da ettikleri yerler arasında Termessos Antik Kent, Olimpos, Perge, Myra, Noel Baba Müzesi, Patara Meclisi, Kekova Batık Şehir, Likya Kaya mezarları, Letoon, Side Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro, Xanthos Antik Kent, Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı yer alıyor.

    Güney Kore-Türkiye Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Dr. Myong Hee, yaptığı açıklamada, Güney Koreli turistlerin her geçen gün Antalya'ya ilgisinin arttığını bununda turizm şehrinin adeta açık hava müzesi konumunda olması olduğunu söyledi.

    

    Güney Kore'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya tanıtımlarının etkili olduğunu belirten Hee, bu sene Türkiye'ye gelecek olan Koreli turist sayısında yüzde 15'lik bir artış olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

    Kültür turu kapsamında Antalya'da Korelilerin 12 günlük tatil süresi içinde 14 antik kenti ziyaret ettiklerini belirten Hee, Uzak Doğulu turistlerin ciltlerinin yaz sıcağından etkilendiği için genelde tatillerini ilkbahar ve sonbahar aylarında yaptığını söyledi. Hee, "Antalya, tatil yapmada Rus, Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinin gözdesi olduğu gibi Güney Koreli turistlerinde gözdesi. Arasındaki tek fark Korelilerin tatillerini kültür, tarih, arkeoloji, inanç, doğal hayat ve insan hikayeleri üzerine olması." diye konuştu. Hee, Antalya'ya gelen turistlerin ardından Burdur ve Isparta illerine geçtiğini söyledi.

Hee, Güney Korelilerin Noel Baba Müzesi, Xanthos, Side, Apollon Tapınağı ve Sagalossos antik kent ziyaretlerine özel önem verdiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar