Annenin sevinci: Sinanımız geldi, bütün Sinanlar gelsin, analar ağlamasın

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması Devrimci Yurtsever Lise Gençliği’nin Lice’de düzenlediği ‘bahar şenliği’ne katılan ve PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Sinan Böçküm’ün anne ve babasının...

Google Haberlere Abone ol
Annenin sevinci: Sinanımız geldi, bütün Sinanlar gelsin, analar ağlamasın

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması Devrimci Yurtsever Lise Gençliği’nin Lice’de düzenlediği ‘bahar şenliği’ne katılan ve PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Sinan Böçküm’ün anne ve babasının başlattığı oturma eylemi sonuç verdi. Terör örgütünün elinde olduğu iddia edilen Mehmet Sinan Böçküm (14), dün gece elleri ve yüzü bağlı şekilde evlerine yakın bir yere bırakıldı. Çocuğuna kavuşan Anne Böçküm, ”Sinanımız geldi, bütün Sinanlar gelsin. Analar ağlamasın ve barış olsun. Ben çok ağladım, Allah yüzüme baktı. İnşallah bundan sonra ağlamam. Oğlumu Allah ve Hz. Süleyman getirdi.” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde ikamet eden Erol Böçküm ile Aysel Böçküm, Türk Telekom Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi oğulları Mehmet Sinan’ın, 23 Nisan günü Lice’de düzenlenen şenliğe katıldıktan sonra PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, eylem başlatmıştı. Baba Böçküm, oğlunun aynı gün Lice’den dönmemesi üzerine yaptığı araştırmada, oğluyla birlikte 15 çocuğun daha PKK tarafından kaçırıldığını iddia etmişti.

Dün gece gözleri ve elleri bağlı şekilde Fiskaya semtindeki evlerinin yakınına getirilerek serbest bırakılan Sinan, ailesi tarafından sabah saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Güvenlik gerekçesiyle eve getirilmeyen Sinan’ın sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. Anne Aysel Böçküm, çok mutlu olduğunu belirterek, herkese teşekkür etti. Böçküm, ”Allah ve peygamber sizden razı olsun. Oğlum eve gelirken dedi anne ben geldim, çok sevindik. Tek başına geldi. Oğlum dedi anne sana ve babana geldim. Sağlık durumu çok iyiydi. Emniyette ifademizi verdik. Sinanımız geldi, bütün Sinanlar gelsin. Analar ağlamasın ve barış olsun. Ben çok ağladım, Allah yüzüme baktı. İnşallah bundan sonra ağlamam. Allah Sinanımı getirdi. Hz. Süleyman getirdi. Oğlumu bırakanlardan teşekkür ederim. Kimse görmesin diye çocuğumuzu getirmedik. Sadece Sinan tek oradaydı.” diye konuştu.

Oğlunu dün gece avluda gördüklerini ve çok sevindiklerini anlatan Baba Böçkün, "Oğlumuz geldi. Çok mutluyuz, herkes bize hakkını helal etsin. Okula gitmesi konusunda şu anda bir şey belli değil. İnşallah okula gider. Allah diğer ailelere de bu mutluluğu yaşatsın, inşallah barış olur.” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYEYE GÜLTAN KIŞANAK İLE GÖRÜŞMEYE GİTTİM, BENİ İÇERİ ALMADILAR"

Böçkün ailesini tebrik etmeye gelen Yüksel Karaçi de oğlu Ali Karaçi'nin dağa götürüldüğünü söyledi. Oğlunun 27 gün önce evden çıktığını ve bir daha gelmediğini anlatan Karaçi, ”Kesin bilgimiz var, oğlumu da dağa götürmüşler. Ben de oğlumun bırakılmasını istiyorum. Sinan'ın geldiğini duydum, ailesini tebrik etmeye geldim. Allah rızası için oğlumu da bana göndersinler. Oğlumu geri getirmeseler, ben de yarından itibaren eylem yapacağım. Belediyeye Gültan Kışanak ile görüşmeye gittim, beni içeri almadılar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar