Amerikan mobil uygulama geliştiricisi Uber, Berlin’de de taksi sektörüne girdi

Uber adlı nakliye şirket daha önce ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başlattığı akıllı telefon uygulaması üzerinden “taksi hizmeti” sağlama konusunda Almanya'nın başkenti Berlin’de de adım attı.

Google Haberlere Abone ol
Amerikan mobil uygulama geliştiricisi Uber, Berlin’de de taksi sektörüne girdi

Uber adlı nakliye şirket daha önce ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başlattığı akıllı telefon uygulaması üzerinden “taksi hizmeti” sağlama konusunda Almanya'nın başkenti Berlin’de de adım attı. Bu şirketin uygulamasını cep telefonuna indiren bir kişi bulunduğu bölgenin yakınlarında kimlerin taksiye ihtiyacı olduğunu görüyor ve onlarla haberleşerek gideceği yere götürüyor.

Berlin’de birkaç haftadır denenmeye başlayan uygulama eğer akıllı telefon sahiplerinden yeterli ilgiyi görürse, Frankfurt, Münih, Köln, Hamburg ve Düsseldorf gibi şehirlerde de hayata geçirilecek. Uber’in Avrupa Temsilcisi Pierre D. Gore-Coty, söz konusu uygulama sayesinde taksilerden en az yüzde 20 daha ucuza araba hizmeti sunulduğunu söyledi. Gore-Coty’nin “Uber Pop” adını verdiği akıllı telefon uygulamasında şirketin hizmet üzerinden cüz’i bir miktar ücret aldığını da sözlerine ekledi. Almanya’da daha önce “Mitfahr” adı verilen ve internet üzerinden haberleşen kişiler şehirler arası taşıma hizmeti sunabiliyordu.

Berlin-Brandenburg Taksi Derneği Başkanı Detlev Freutel, bu işin tamemen illegal olduğunu öne sürdü ve “Bu uygulamadan yararlanmak isteyen kişiler, ince bir buz üzerinde seyahat etmiş olurlar.” diyerek uyarıda bulundu. Uber’in ABD’de durumu da kritik. Zira, Kaliforniya eyaletinde yasal olarak kabul edilen bu uygulama, New York’ta illegal olduğu gerekçesiyle yürürlükten kaldırılmış. Söz konusu “özel taksi hizmeti” halihazırda 34 ülkenin 85 şehrinde aktif olarak hayata geçirilmiş durumda. Ancak taksicilerin konuyla ilgili itirazları ise sürüyor.

Şirket bu akıllı telefon uygulaması üzerinden 3 milyar dolarlık taksi hizmeti sunmuş, bunun ise 213 milyon dolarını gelir olarak kasasına koymuş. CİHAN

Yorumlar