Almanya’daki ilkokullarda idareci açığı

Almanya’daki ilkokullarda idareci açığı had safhaya çıktı. Ülke genelinde hizmet veren okulların bazılarında müdürlük makamı vekaleten yürütülüyor.Welt gazetesinin aktardığı bilgilere göre en büyük idareci açığı Kuzey Ren Vestfalya...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’daki ilkokullarda idareci açığı

Almanya’daki ilkokullarda idareci açığı had safhaya çıktı. Ülke genelinde hizmet veren okulların bazılarında müdürlük makamı vekaleten yürütülüyor.

Welt gazetesinin aktardığı bilgilere göre en büyük idareci açığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşanıyor. Buradeki 2 bin 891 ilkokulun 328’inde idareci bulunmuyor. Bu eyalette açık yüzde 11’i bulurken okullarda geçici görevlendirmeyle hizmet verilmeye çalışılıyor.

Berlin, Aşağı Saksonya ve Saksonya-Anhalt gibi eyaletlerde ise ilkokullardaki yönetici açığı yüzde 8 civarında. Gazeteye göre Aşağı Saksonya’daki bin 700 okulun 132’sinde geçen yıl müdürlük makamı boş kaldı ve idari faaliyetler vekaleten yürütüldü.

Sırasıyla Saksonya’da 44, Saksonya-Anhalt’ta 39, Thüringen’de 31, Mecklenburg-Vorpommern’de 18, Brandenburg’da 12 ve Bremen’de ise 4 ilkokulda halen kadrolu müdür bulunmuyor. Hessen, Baden-Württemberg gibi eyaletlerde ise idareci açığı daha düşük.

Sendikalara göre müdürlük makamındaki personel sıkıntısının en önemli nedeni, eğitimcilerin buralara ilgi göstermemesi. İş yükünün ağırlığı ve buna karşı ödenen yönetci ücretinin düşüklüğü adayları bu makamdan soğutuyor. CİHAN

Yorumlar