Aktif Eğitim-Sen hizmet binasını tanıttı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi geçtiğimiz hafta açılışı yapılan hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı. Yeni olmasına rağmen merkez ve ilçelerinde hızla örgütlenen üye sayısını her geçen gün...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen hizmet binasını tanıttı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi geçtiğimiz hafta açılışı yapılan hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı.

Yeni olmasına rağmen merkez ve ilçelerinde hızla örgütlenen üye sayısını her geçen gün arttıran Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, yeni nesil sendikacılık sloganı ile farklı bir sendikacılık anlayışıyla hizmet edeceklerini söyledi. Türkiye’de 33 tane sendika olduğunu hatırlatan Zor, hiçbir zaman tabela sendikacılığı yapmayacaklarını isimlerinin başında yer alan “Aktif” sözcüğünün hakkını verecek işler yapacaklarını belirtti.

Bunun ilk adımı olarak içerisinde oyun salonundan şark köşesine kadar birçok aktivitenin yer aldığı hizmet binasının kısa sürede tefrişatını yaparak hizmete soktuklarını hatırlatan Zor, tamamını el emekleriyle kendilerinin dizayn ettikleri sendika binasına gelen üyelerin günün stresini atacaklarını ve projeler üretip, eğitim alanındaki sorunları tartışıp çözüm üretme anlamında fikir alışverişinde bulunacaklarını vurguladı. Tamamı imece usulü ile öğretmenlerin el becerileriyle yaptıkları dernek binasını gazetecilere tek tek gezdiren Başkan Zor, "Binamızda yönetim odası, şark odası, televizyon ve kitap okuma salonu, kafeterya, bilardo, langırt gibi oyunların olduğu salon, kafeterya birde üyelerimizin yanlarında getirdiği çocukları için çocukların gelişiminede katkı sağlayacak çocuk oyun alanı gibi bölümler var. Binamızın bir de üst katında büyük bir terasımız var buraya da mini golf ve futbol sahası ile açık hava sineması düşünüyoruz." dedi. Sendika binasına gelen eğitimcilerin her birnin kendine uygun bir alan bulabileceğini, hatta sendika binasından çıkmak istemeyeceklerini sözlerine ekleyen Sefa Zor, amaçlarını örnek bir sendikacılık yapmak olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar