Aksaray Üniversitesi öğrencilerine girişimcilik konferansı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Kimya Bölümü’nün düzenlediği “Kimya Günü Etkinlikleri” başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi öğrencilerine girişimcilik konferansı


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Kimya Bölümü’nün düzenlediği “Kimya Günü Etkinlikleri” başladı. Etkinliklerin ilk gününde Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Karadal’la, KOSGEB Aksaray Şube Müdürü Hakan Koçak “Girişimcilik ve KOSGEB Desteklemeleri” konusunda konferans verdi.


Kimya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Berkant Kayan’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Himmet Karadal, KOSGEB’in, girişimcilerin desteklenmesine katkı sağlayan önemli bir kurum olduğunu belirtti. Toplumumuzda genellikle insanların çoğunun memur olmayı veya başkalarının işinde çalışmayı istediğini ve bunlar dışındaki alternatiflerin ön planda yer almadığını kaydeden Karadal, “İki alternatifimiz var; başkasına çalışmak veya kendimize çalışmak. Son yıllarda küreselleşen dünyada girişimcilik öne çıkmaya başladı. Çünkü insanları girişimci olmaya motive eden sebepler belirginleşmeye başladı. Bunun sosyal ve ekonomik nedenleri var. Ülkemizde ise bu durum biraz daha farklı ve insanlar son çare olarak girişimciliğe yöneliyor. Yani kişi pek çok iş yapmıştır ve başka çaresi kalmadığını düşünmeye başladığında iş kurmaya niyet eder” dedi.


KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak da, KOSGEB’in Türkiye’deki 81 ilde, 88 Müdürlüğü olduğunu söyledi. Hedef kitlelerinin KOBİ’ler olduğunu belirten Koçak, “KOBİ’nin en basit tanımı Küçük ve Orta Boy İşletmelerdir. 1-250 arasında işçi çalıştıran ve yıllık satışları 40 milyon lirayı geçmeyen işletmeler KOBİ olarak adlandırılıyor. Kurum olarak tüm KOBİ’leri destekliyoruz” dedi.

Düzenlenen konferansı akademisyenler ve öğrenciler takip etti. Etkinlik iki gün, çeşitli konferanslarla sürecek.


CİHAN

Yorumlar