Akıl Oyunları Şenliği büyük ilgi gördü

Özel Otlukbeli İlkokulu ve Ortaokulu'nun bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Akıl Oyunları Şenliği’ 7’den 70’e herkesten büyük ilgi gördü. Ermerkez AVM'de gerçekleşen 2. Akıl Oyunları Şenliğine katılanlar, stantları gezerken birbirden...

Google Haberlere Abone ol
Akıl Oyunları Şenliği büyük ilgi gördü

Özel Otlukbeli İlkokulu ve Ortaokulu'nun bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Akıl Oyunları Şenliği’ 7’den 70’e herkesten büyük ilgi gördü.

Ermerkez AVM'de gerçekleşen 2. Akıl Oyunları Şenliğine katılanlar, stantları gezerken birbirden eğlenceli zeka oyunlarını oynama fırsatı buldu. Çocukların el becerilerinin yanı sıra zeka gelişimine katkı sağlayan oyunların sergilendiği şenlik yoğun ilgi gördü. 3, 4,5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden 70 öğrencinin 2 gün boyunca dönüşümlü görev aldığı ve her yaş grubuna hitap eden akıl oyunları şenliğinde, Küre, Mastermind, Hedef 5, Pentago, Quoridor, Q-Bitz, Square Up, Dokuz Taş, Skippity, Abalone, Six, Mangala gibi oyunların yanı sıra öğrencilerin el becerileri kazanması için tasarlanan ve çeşitli şekillerin yapılabildiği Tom Tect, Structures, Zome Tool ve Lego yer aldı.

AKIL OYUNLARI ÇOCUKTA ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR

Yapılan şenlik hakkında bilgi veren okul matematik öğretmeni Ziya Yılmaz, “Küçük yaşlarda zeka oyunları eğitimi alan çocukların küçük motor kasları yaşıtlarına göre çok daha fazla performans gösteriyor ve dolayısıyla el becerileri önemli ölçüde gelişiyor. Akıl oyunları öğretim programına dahil olan çocukların kendilerine olan özgüveni artıyor ve aynı zamanda öğrenciler grup olarak çalışma bilincini kazanıyor. Ayrıca akıl oyunları öğrencilerin dikkatlerinin geliştirmelerine de yardımcı oluyor.” diye konuştu.

Özel Otlukbeli İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Demir de şunları söyledi: “Bu yıl okulumuzda Zenginleştirilmiş Eğitim Modelini (ZEM) uygulamaya koyduk. Bu kapsamda; ilkokulda Düşünme Becerileri, Görsel Algı ve Üretkenlik derslerini, 6. sınıflarda ise Akıl Oyunları dersini ders programına dahil ettik. Sene başından bugüne kadar öğrencilerimizin derslerde yaptıkları etkinlikleri ve oyunları şenlik havasında sergilemek istedik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenlik için emeği geçen tüm öğretmenlerime, öğrencilerime ve şenliğimize katılan tüm Erzincan halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim.” CİHAN

Yorumlar