Afrika'da su kuyusu için sergi açan öğrenciler bu kez Soma için sergi açtı

Kahramanmaraş'ta öğrenim gören lise öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına kayıtsız kalmadı. Açtıkları resim, ebru ve el işi sergisiyle hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım elini uzatmayı hedefleyen...

Google Haberlere Abone ol
Afrika'da su kuyusu için sergi açan öğrenciler bu kez Soma için sergi açtı

Kahramanmaraş'ta öğrenim gören lise öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına kayıtsız kalmadı. Açtıkları resim, ebru ve el işi sergisiyle hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım elini uzatmayı hedefleyen öğrenciler, sergiden elde edilecek geliri Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Soma'ya aktaracak.

Özel Ali Kenger Anadolu ve Fen Lisesi ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık emeğiyle Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde oluşturulan sergide tablolar, 50 ile bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Her biri farklı 200 çalışmasının yer aldığı sergiden elde edilecek gelir ise Soma’da kullanılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışta bulunulacak.

Özel Ali Kenger Lisesi Müdürü Kenan Çekiç, gerekli izinler alındıktan sonra sergiden elde edilecek gelirlerin Soma için bağışta bulunulacağını söyledi. Geçen yıl düzenlenen sergiden elde dilen gelirlerle Afrika’da su kuyusu açtıklarını hatırlatan Çekiç şöyle konuştu: “Görsel Sanat Kulübü 9, 10 ve 11 sınıf öğrencileri 19 Mayıs’tan dolayı her yıl bir eğitim öğretim dönemi boyunca yaptıkları çalışmalarını sergiliyorlardı. Bu sene de yine onlardan birisini yaptılar. Geçen yılki sergimizden elde edilen gelirler ile Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Afrika’da su kuyusu açılmıştı. Bu açılan sergimizin de hazırlıkları bir yıl boyunca devam ettiği için bundan gelir etmeyi düşünmemiştik. Bir kaç gün önce Soma’da elim bir kaza yaşanınca öğrencilerimizle karar alarak buradan elde edilecek gelirleri, yetkililerimizin izin verdiği ölçüde Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Soma’daki kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz.”

Okulun Resim İş Öğretmeni Elife Emel Küçükay ise Soma faciasından sonra sergiyi iptal etmeyi düşündüklerini ancak bunun yerine sergiyi Soma için açtıklarını ifade etti. Ürünlerin satışından elde edilecek gelirlerin madenci ailelerine ulaştırılacağını kaydeden Küçükay, öğrenci velilerine de sergiye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Özel Ali Kenger Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hatice Akçakale de kazadan yaralı olarak kurtulan Murat Yalçın’ın sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmak istemesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade etti. Arkadaşlarının facia nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getiren Akçakale, “Hayatını kaybeden ailelere baş sağlığı diliyorum. Yaşananlar çok acı, orada ölen büyüklerimiz bizim ailemizden birde olabilirdi, Soma’daki kardeşlerimizin ve ailelerinin acısın paylaşmak adına bizde katkıda bulunmak istedik. Buradaki çalışmalar bir kişinin dahi yarasına merhem olursa bu bizi çok mutlu edecek.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar