Adliyede annesini ve koruma polisini öldüren şüpheli tutuklandı

İstanbul Adalet Sarayı'nda dün silahla annesini ve koruma polisini öldüren, bir kişiyi de yaralayan şüpheli tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Adliyede annesini ve koruma polisini öldüren şüpheli tutuklandı

İstanbul Adalet Sarayı'nda dün silahla annesini ve koruma polisini öldüren, bir kişiyi de yaralayan şüpheli tutuklandı. Pişman olduğunu belirten şüphelinin, annesinin başka biriyle evlendiğini öğrendiğini, bunu kabullenemediği için cinayeti işlediğini söylediği kaydedildi.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki dünkü saldırının faili Dursun Zehir, bugün adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zehir, "İki kişiyi kasten öldürme, bir kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yapan Zehir'in, annesiyle babası arasında tehditten açılan duruşma için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Emniyette ve savcılıktaki sorgusu sırasında sürekli ağlama krizine girdiği söylenen Zehir’in pişman olduğunu dile getirdiği belirtildi.

Annesini 2011 yılından beri görmediğini ifade eden Zehir’in, "Annem bizimle görüşmüyordu. Biriyle evlendiğini öğrendik. Bunu kabullenemedim. Kendime yediremedim. Bu yüzden annemi vurdum. Annemi vurduktan sonrasını hatırlamıyorum. Bir anlık öfkeyle yaptım. Pişmanım." şeklinde ifade verdiği kaydedildi. Zehir'i babası Hızır Zehir’in cinayeti azmettirip azmettirmediği araştırılıyor. Olaydan sonra ortadan kaybolan babanın arandığı belirtildi.

Maktule Hanıme Zehir'in savcılığa başvurarak eski kocasından şikayetçi olduğu, ifadesinde "Bir oğluma annemi vurdurttu. Diğer oğluma da beni vurdurtacak." dediği ileri sürüldü.

Adliyenin C kapısında dış kapı ile arama noktasının arasında 4-5 el ateş eden Dursun Zehir, annesi Hanıme Arslan'ı, koruma polisi Emrah Taşdemir’i öldürmüştü, güvenlik görevlisi Mehmet Zengin ise yaralanmıştı.
CİHAN

Yorumlar