Adana'da 'Berkin Elvan' protestosu: 2 gözaltı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için Adana'da bir araya gelen göstericiler, AKP il binasına yürümek isteyince polisle karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 'Berkin Elvan' protestosu: 2 gözaltı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için Adana'da bir araya gelen göstericiler, AKP il binasına yürümek isteyince polisle karşı karşıya geldi. Polis göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile dağıtırken, göstericiler polise taş ve sopalarla saldırdı.

Adana Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup Berkin Elvan için bir araya geldi. Eylemciler, Atatürk Caddesi'nden yürüyüşe geçerek AKP il başkanlığı binasının olduğu Cemalpaşa Mahallesi'ne gitmek istedi. Ancak bu noktada göstericiler polisle karşı karşıya geldi. Polis, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak ve gaz bombası atarak gruba müdahale etti. Göstericiler de taş ve sopaların yanısıra polise havai fişek attı. Caddede ateş yakan eylemciler çevredeki çöp konteynerlerini devirdi. Olaylar sırasında bir apartmana çıkan göstericilerden ikisi polise saksı attı. Polis, apartman çıkışında iki eylemciyi karga tulumba gözaltına aldı. Bu sırada bir muhabir de kaza geçirdi. Muhabir, 112 acil yardım ekiplerinin müdahalesinin ardından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Eylemciler, polisin 'dağılın' uyarılarına rağmen Atatürk Caddesi'nin farklı noktalarında eylemlerini sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar