Adana'da 28 okul beyaz bayrak aldı

Adana’da temizlik ve hijyene dikkat eden 28 okul beyaz bayrak almaya hak kazındı. Okullara beyaz bayrakları ve plaketleri törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 28 okul beyaz bayrak aldı

Adana’da temizlik ve hijyene dikkat eden 28 okul beyaz bayrak almaya hak kazındı. Okullara beyaz bayrakları ve plaketleri törenle verildi.

Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliği protokolü ile ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak Projesi ile okulların ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen konusunda okul müdürlüklerinin çalışmalar yapmasının teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Projesi çalışmalarında, Adana genelinde 28 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Final Okullarında düzenlenen beyaz bayrak dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, beyaz bayrak almaya hak kazanan 28 okulun isimlerini tek tek söyleyerek, ‘Her şeyin başı sağlıktır.’ dedi.

Konuşmasının devamında Selamet, “İleriki yaşlarda başımıza gelen sağlık problemlerinin temelinde beslenmeden tutun temizlik alışkanlıklarına varıncaya kadar yaşadıklarımızın temel etkisi var. Okullarımıza hizmet alımına devam edeceğiz. Temennimiz her okulun beyaz bayrak almasıdır. Bizim asıl görevimiz çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda yetiştirmektir. Biz çocuğumuzun sadece akademik başarıyla değil diğer branş ve durumlarda da başarılı olmasını istiyoruz. Dünyada 1.5 milyonun üzerinde el yıkama alışkanlığı kazanamamaktan dolayı hasta olup ölen kişi var. Sadece el yıkama alışkanlığını toplumumuza kazandırabilirsek hastalıkları önlemekte katkımız olabilir. Bugün bizim temel harcamalarımızdan birisi de sağlık harcamalarıdır. Sağlık harcamalarını azaltmak ve bu konuda tasarruf sağlamak istiyorsak bizim hasta olduktan sonra tedavi etmekten daha öte insanların hasta olmamasını sağlayacak tedbirler almamızdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okullara beyaz bayraklarının yanı sıra plaket de verildi.
CİHAN

Yorumlar