Abdullah Gül'ün AK Parti'ye Dönüş İçin İki Şartı Var

Erdoğan ve Davutoğlu'nun dönüşünden memnun olacaklarını açıkladığı Gül'ün, dönüş için davet yöntemini ve kendisine yakışır bir töreni şart koştuğu konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül'ün AK Parti'ye Dönüş İçin İki Şartı Var

Ankara kulislerinde uzun süredir konuşulan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den mebus adayı olup olmayacağı konusu, ilk kere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle 'ete-kemiğe' büründü.

ERDOĞAN: GÜZEL DE OLUR, HAYIRLI DA OLUR

Erdoğan'ın 'Adaylığı isabetli olur' sözleri, açık çağırma şekilde yorumlandı. Erdoğan, dün soru üstüne şu izahatyı yaptı: 'Adaylık konusu Abdullah Bey'in kendi takdiridir. Ben kendisi ile geçen hafta bir görüşme yaptım. Sayın babası, fazla fazla kıymetli büyüğümüz bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı, Abdullah Bey de Kayseri'ye gitmişlerdi. Ben Kayseri'de çıkarlarını babalarının hastalığı itibariyle aradım, şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, politik kararlar naturel ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur.'

'Siz aktif siyasette tekrardan görmek ister misiniz' sorusuna ise 'Dedim işte, isabetli olur, hayırlı olur. Karar, naturel ki Abdullah Bey'indir' yanıtını verdi.

BİR ARAYA GELECEKLER

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz'ın haberine oranla bir süreden bu güne Erdoğan'la görüşen partinin önde gelen isimleri, Gül'ün siyasete dönmesi ve mebus adaylığı meselesi için ikna edilmesine ait önerilerini ilettiler. Erdoğan'ın, bu önerileri dinlerken, menfi bir davranış sergilemediği gibi, yorum da yapmadığı dile getirildi. Gül ile Erdoğan'ın geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesi esnasında da bu konunun bir kere daha gündeme geldiği iddia edildi. Bu görüşmede, Gül ve Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için randevulaştıkları da anlatım ediliyor.

KABİNE OLMAZ, AKİL ADAM OLUR

Gül'ün partiye gelmesini dileyen AK Parti kurmaylarına oranla kendisi partide ciddi bir amaç üstlenebilir. 'Akil adam, uzlaşmacı ve arabulucu' rolünü iyi yürüteceğine inanılan Gül'ün partinin 'geçmiş ile geleceği' arasındaki bağı kuracağı, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık içerisinde çıkabilecek uyuşmazlıklarda rol alabileceği, hatta Çözüm Süreci'ne 'abilik' yapabileceği belirtiliyor. Gül'ün kabinede yahut partide vazife almasının söz konusu bulunmadığı da vurgulanıyor.

Gül'e yakın AK Parti kurmayları, umumi başkan adayı olmasının söz konusu olmadığını anlatım ediyorlar. Aynı kaynaklar, 'Ancak partide kötüye gidiş olması durumunda, Gül seçenek olur. Bu, uzun vadeli bir bakış olur' diyorlar.

DÖNÜŞ İÇİN İKİ KOŞUL

Yakın etrafı Gül'ün dönüş için kapıyı kapatmayıp aralık tutuğu, lakin bunun için iki koşulunun olduğunu belirterek, 'Tabii ilki davetin yöntemi. Genel başkan şekilde Başbakan'ın gelip çağırma etmesi, adaylığının da partide kendisine yakışır bir biçimde yapılacak törenle ilan edilmesi gerekir' dediler.

OLMAZSA VAKIF BAŞKANI

Tüm bu gelişmelere karşın Gül'ün partiye çağırma edilmemesi yahut daveti kabul etmemesi mecburiyetinde kendisinin daha öncelikle kurduğu Abdullah Gül Vakfı'nda aktif şekilde vazife üstleneceği de belirtiliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar