Abdulhamithan Camii'nde çocuklar toplu namaza başladı

Kahramanmaraş’ta, İl Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm Din-Der), birlikteliğinde '7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği düzenledi. Türkiye’nin en büyük cami arasında gösterilen Abdulhamithan Camii'nde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Abdulhamithan Camii'nde çocuklar toplu namaza başladı

Kahramanmaraş’ta, İl Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm Din-Der), birlikteliğinde '7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği düzenledi. Türkiye’nin en büyük cami arasında gösterilen Abdulhamithan Camii'nde gerçekleştirilen etkinlikte buluşan çocuklar topluca namaz kıldı, ülkenin birlik ve bütünlüğü için dualar etti.

Programa aileleriyle birlikte katılan minikler, büyükler nezaretinde cami avlusunda abdest aldı. 7 yaşındaki Murat Gönül’ün ezan okumasıyla camide saf tutan 3 bin çocuk, yine 7 yaşındaki Mustafa Çuhadar’ın imamlığında 2 rekat namaz kıldı. Namazın ardından çocukların Kuran tilavetiyle devam eden etkinlik, Mahmut Sami Ustaoğlu isimli çocuğun minberde hutbe okuması ve Ayşe Zişan Uzun adlı kız çocuğunun duasıyla son buldu. Etkinlik sonrası, namaz kıldırın, ezan, Kuran ve hutbe okuyan 4 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Çocuklar, daha sonra cami bahçesinde Hacivat –Karagöz gösterisini izledi, ikram çeşmesinden bol bol limonata içti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Muhammed Gevher, gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını ve çocukların namaza başlamasına vesile olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Ömer Menekşe, iyi evlat yetiştirmenin önemine değindi. Çocuklara ilk manevi aşının bebekliğinde yapıldığını hatırlatan Menekşe: “Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyorsak biz ve çocuklarımız büyük günün sınavına hazırız demektir.” dedi.

Hayırlı bir evladın dünyanın en büyük nimeti olduğunu aktaran Meşe, “Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir.” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük 3. caminde düzenlene etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve aileler katıldı.

CİHAN

Yorumlar