86 yaşında ama gençlere taş çıkartıyor

Malatya’da 86 yaşındaki İbrahim Yıldırım, ilerleyen yaşına rağmen sergilediği kabiliyetlerle gençlere taş çıkartıyor.

Google Haberlere Abone ol
86 yaşında ama gençlere taş çıkartıyor

Malatya’da 86 yaşındaki İbrahim Yıldırım, ilerleyen yaşına rağmen sergilediği kabiliyetlerle gençlere taş çıkartıyor. 5 çocuğu ile 23 torunu bulunan İbrahim Yıldırım, ilerlemiş yaşına rağmen bisiklet biniyor, börek yapıyor, odun kırıyor, ağaca tırmanıyor.

Dilek mahallesinde yaşayan İbrahim Yıldırım, kimlik bilgilerinin 1928 yılında doğduğu şeklinde yazdığını ancak babasının askere geç gitmesi için nüfus cüzdanına doğum tarihini geç bir tarih yazdırdığını belirtti. 34 yıl önce de eşini kaybettiğini söyleyen Yıldırım, 5 çocuktan 23 torun sahibi olduğunu anlattı. Yalnız yaşayan İbrahim Yıldırım, tüm yaşamsal ihtiyaçlarını kendi başına karşıladığını dile getirdi. Yemeklerini kendisi yapan Yıldırım, ısınmak için kullanacağı odunu kendisi kırıyor, kitaplarını gözlük kullanmadan okuyabiliyor, temel ihtiyaçlarını bisikletine binerek kendisi alıyor. Gençlere taş çıkartan İbrahim Yıldırım, zinde kalmasını bisikletiyle her gün yaptığı spora ve doğal ürünlerle sağlıklı beslenmesine bağlıyor.

Tereyağı, üzüm, et ürünlerini çok tükettiği için sağlıklı kaldığının altını çizen Yıldırım, şunları söylüyor: “Sürekli bisiklete biniyorum. Araba alacak gücüm vardı ancak bisikletle spor yapmayı tercih ettim. Sarma dolma, kaburga, yayla çorbası, tatlı gibi yiyecekler tüketirim. Tereyağından başka (yağ olarak) bir şey yemem. Kış ve yaz üzümü çok yerim. Dolabımda ne ararsan bulursun. Hayır işlerini de çok severim.”

Tek isteği torununun torununu görmek olan İbrahim Yıldırım, yalnızlığın zor olduğunu, ölümünden 3 -4 gün sonra değerinin fark edileceğine inandığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar