5 yıl sonra ortaya çıkan dinleme skandalı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ortaya çıkan sayısız illegal dinlemelere bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
5 yıl sonra ortaya çıkan dinleme skandalı

Adana’da yayın oluşturan Akdeniz Televizyonu’nun eski umumi yayın yönetmen Coşkun Aktaş, 2010 yılında kendisini dinleyen, dinlemekle yetinmeyip fiziki takip oluşturan polisler konusunda şikayetçi oldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün daveti üstüne gittiği Emniyet Müdürlüğü’nde, 3 Aralık 2010 yılında hem telefon görüşmelerinin dinlendiğini hem de fiziki takip yapıldığını öğrenen Aktaş, “Emniyette beni dinlediklerini, konuyla ilgili anlatım vermem gerektiğini söylediler. Neden dinlenmiş olabileceğimi sordular. ‘Sizi kim dinlemiş, kim dinletmiş olabilir’ dediler. Beni dinleyenler niye dinler anlamış değilim. Ben bu kentte yıllardır yaşayan bu kentin evladıyım ve bu kentte gazetecilik, televizyonculuk yapıyorum. Ben Adana’da sayın valimiz başta olmak üzere bir aşırı bürokrat, siyasetçi, iş adamı ve sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileriyle bir biçimde iletişim kurmak zorundayım. Benim telefonumu hangi amaçla dinlediler bilmiyorum fakat boş bir dinleme. Çünkü bizim yaptığımız şey sırf gazetecilik. Bende ifademde beni dinleyen, bu dinlemeye müsaade eden, yetki veren, altında imzası olan, amir, müdür, memur kim varsa hepsinden şikayetçi oldum. Konunun da takipçisi olacağım” dedi.

“NEYİ ÖNLÜYORSUNUZ, NEYE TEDBİR ALIYORSUNUZ?”

Gazeteci Aktaş, kendisine yapılan giderici dinlemenin 5 yıl sonra ortaya çıktığını kaydederek, “Açıkçası ben de aşırı şaşırdım, tıpkı sürede da aşırı üzüldüm. İnşallah konunun takipçisi olacağız. Bakalım kimler bizi niye dinlemiş, dinlediklerinde ne varmış onu da süre içinde göreceğiz” dedi.

Kendisine dinleme buyruğu verenlere reaksiyon belli eden gazeteci Aktaş, “Önleyici, yani Önlem amaçlı dinlediklerini öğrendim. Neyi önlüyorsunuz, neye Önlem alıyorsunuz? Ben bir örgüt üyesi değilim, sokaklarda molotofkokteyli atan biri de değilim. Sadece gazetecilik yapıyorum. Bir televizyonun umumi yayın yönetmenini niçin dinleyebilirsiniz. Bu hal tam olarak kanun dışı dinleme. Bizi dinleyebilirler. Bunda sorun yok. Ama usulsüz ya da hata bulunan bir şey varsa da bizim kanun karşısında boynumuz kıldan ince. Ama Allah’a şükür öyle usulsüz bir işimiz olmadı” diye konuştu

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar