30 milyon Euro’luk AB pastasından Bursa da payını alacak

Avrupa Birliği Sosyal İçerme Hibe Programı kapsamında dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyon ve istihdamına yönelik projelerle 9 milyon Euro’su Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlar, 21 Milyon Euro’su ise diğer dezavantajlı grupların...

Google Haberlere Abone ol
30 milyon Euro’luk AB pastasından Bursa da payını alacak

Avrupa Birliği Sosyal İçerme Hibe Programı kapsamında dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyon ve istihdamına yönelik projelerle 9 milyon Euro’su Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlar, 21 Milyon Euro’su ise diğer dezavantajlı grupların alabileceği 30 milyon Euro’luk programdan Bursa’da payını alacak.

    Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) IV. Bileşeninin mali yardımı kapsamında teklif çağrısına çıktığı ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Operasyonu’ programı Bursa’da tanıtıldı. Vali Yardımcısı İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    Yoğun ilgi gören toplantıda Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, program hakkında bir sunum yaptı.

Bursa’da başvuracak kişilerin belirlenen kriterlere sahip olmasını isteyen Usta, “Bu kişilerin engelli bireyler, gecekondu bölgelerinde yaşayanlar, yoksul veya yoksulluk riski altında bulunanlar, eski mahkum/tutuklular, mahkum ve tutuklular, yerinden olmuş kişiler, çalışan çocukların ebeveynleri, Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlar ve diğer dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesine yönelik proje hazırlamaları gerekiyor.” dedi.

    Ahmet Hamdi Usta, şunları söyledi: “Bunun 9 Milyon Euro’su Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşların, 21 milyon Euro’su da diğer dezavantajlı grupların alabileceği toplam 30 Milyon Euro’luk bu programdan ilimizin en iyi şekilde yararlanabilmesi çok sayıda proje hazırlanması için valilik olarak her türlü desteği vereceğiz.”

    Ayrıca teknik destek için Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3 gün süreli teknik yardım masası kurularak çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi hazırlık konusunda bilgilendirildi. CİHAN

Yorumlar