28 Şubat'ta atıldığı İHL önünde eylem yaptı

28 Şubat Bursa Platformu, imam hatip liselerindeki başörtüsü yasağının 15. yıldönümünde Bursa Yeşil Devlet Hatun Anadolu Lisesi önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat'ta atıldığı İHL önünde eylem yaptı

28 Şubat Bursa Platformu, imam hatip liselerindeki başörtüsü yasağının 15. yıldönümünde Bursa Yeşil Devlet Hatun Anadolu Lisesi önünde eylem yaptı. Tiyatro oyunuyla darbecilere tepki gösteren kalabalık arasında başörtüsü sebebiyle meslekten ihraç edilen öğretmen Servez Tunçel de vardı.

Öğle saatlerinde Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan kalabalık, İHL'lerde başlatılan başrötüsü yasağının 15. yıldönümünde darbecilere tepki gösterdi. Açıklama öncesi sahne alan tiyatrocuların sergilediği mini oyunda, darbecilerin yasaklarıyla eğitimini tamamlamayamaması sebebiyle temizlik görevlisi olan bir kişinin hayatı sahnelendi. Temizlik görevlisi ile mehteran arasında geçen diyaloglarda 28 Şubat postmodern darbesini gerçekleştirenlerin hukuk ihlali yaptığına dikkat çekildi.

'SÜRÜKLENEREK KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜK'

Başörtüsü yasağının uygulandığı dönemde Yeşil İHL öğrencisi olan Zeynep Orhan, "Bizler, hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık. Buna rağmen o zaman, sadece 13-15 yaşlarındaki kızlarımız değil, erkek öğrenciler, anne-babalarımız, dedelerimiz, ablalarımız da günlük her türlü hakaret ve tehditle birlikte kahraman polisimizin bonkörce kullandığı joplarından nasipleniyorlardı. Karakollara, emniyet müdürlüğüne ailelerimizle birlikte sürüklene sürüklene götürülüyorduk. Onlar bizim eğitimimizi engelledikleri halde bizler ve bir kısım velilerimiz eğitimi engellemekten yargılanıyor, her türlü insanlık dışı muameleye tabi tutulduk. Oruçlarımızı okulumuzun önünde jopla açtıranlardan, onlara talimat verenlerden ve zulme sessiz kalanlardan Allah mutlaka hesabını soracaktır." dedi.

40 ÖĞRETMEN ATILDI

1998 yılında Yeşil İHL'de öğretmenlik yaptığını belirten Servet Tunçel ise başörtüsü yasağı sebebiyle önce sürgün edildiğini, ardından da 40 öğretmenle birlikte meslekten ihraç edildiğini söyledi. Tunçel, "Bizleri hepimizi birden meslekten atmadılar. Teker teker meslekten attılar. Orhan Taşanlar Bursa Valisi olarak görev yapıyordu. Çevik Bir, 1. Ordu Komutanı olarak çalışıyordu. 'Bundan böyle hiçbir kamu kurumunda başörtülü çalışmayacak' diye talimatlar yağdırıyorlardı. Birçok okul müdürü yasağı deldiği gerekçesiyle işlem gördü" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar