100. yılda Çanakkale Platosu Bağcılar'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı bağcılar'da anlamlı bir programla anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
100. yılda Çanakkale Platosu Bağcılar'da

Bağcılar Belediyesi’nce Bağcılar Meydanı’na kurulan 100. Yılda Çanakkale Platosu, hummalı alaka gördü.

CEPHELERDEKİ MUHAREBELER CANLANDIRILDI

Tiyatro oyuncuları sebebi ile harp anında yaşananların birebir canlandırıldığı Plato, Bağcılar Meydanı’na 200 ton toprak getirilerek oluşturuldu. Plato’daki oyun esnasında annelerin, Kınalı Kuzuları cepheye uğurlayışı ve komutanları sebebi ile karşılanışı mizansen şekilde sunuluyor. Aralarında 6 metrelik ara bulunan siperlerde yaşanan savaş, bomba ve silah sesleriyle başladı. Mehmetçiğin, İngiliz, Fransız ve Anzakların üstüne taarruza geçişinin sergilendiği oyun esnasında izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

“TARİHİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını oluşturan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çanakkale Zaferi’nin güneşin yine doğduğu yerin, bir milletin yine şahlanışının ismi olduğunu kaydetti. Çağırıcı, “Bir toplumun mevcut olma savaşı bulunan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına savunduğunu işaret eden sırf bizim tarihimizde değil, insanlık tarihinde fazla fazla mühim noktayı bulunan zaferdir. Bağcılar'da Çanakkale Şehitler Parkı ve Zafer Müzemizi inşa ettik. Çocuklarımız, abide ve rölyefler bulunan müzemizde tarihsel yaşayarak öğreniyorlar.”

Her yıl 15 bine yakın kişiyi Çanakkale’ye götürdüklerini belirten Çağırıcı, bugüne kadar 100 bini aşkın ilçe sakininin Çanakkale’yi görme fırsatı bulduklarını kaydetti.



HOŞAF VE BUĞDAY EKMEĞİ DAĞITILDI

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri'nde eğitim gören 100 öğrencinin 100. yıl anısına Çanakkale Türküleri’ni seslendirdiği programda davetlilere Mehmetçiğin bir öğünü bulunan buğday ekmeği ile üzüm hoşafı ikram edildi. Çok sayıda ilçe sakininin katıldığı programda Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri Mehteran konseri sundu. 20 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak Plato’da saat 10.00’da başlayarak 18.00’ a kadar her saat gösteri sunulacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar