Paris'te Ilgın Utin defilesi

- Modacı Utin, Paris Moda Haftası kapsamında "Le Dome du Marais" adlı salonda düzenlediği defilede tasarımlarını sergiledi

Google Haberlere Abone ol
Paris'te Ilgın Utin defilesi

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te, Türk modacı Ilgın Utin'in tasarımlarını sergilediği defile yapıldı.

Paris Moda Haftası kapsamında "Le Dome du Marais" adlı salondaki defilenin müzik performanslarını Türk DJ Şafak Özkütle ve Elif Tanverdi gerçekleştirdi. Defilenin yapıldığı sahnenin tasarımını ise Fransız mimarlar Ariel Boukobza ve Pierre Louvet üstlendi.

Defiledeki "Hür Tapınak" adlı koleksiyonda, komplike spiral şeklinde örülerek üretilmiş tamamı el yapımı 24 dantel tasarım sergilendi.

Koleksiyon tül üzerine işlemeli gece kıyafetleri, saykodelik payetli parti elbiseleri, tulumlar ve hareketli püsküllü kimonolar ile neon renkli plaj tasarımlarından oluşuyor.

Ilgın Utin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hür Tapınak" koleksiyonuyla bir bakış açısı getirmek istediğini söyledi.

İnsanın kendisini serbestçe ifade edebildiği, sınırsız özgürlük ve alternatif gerçekliğin oluşturduğu bir konsept ortaya çıkarmak istediğini belirten Utin, "Bunu, Nevada Çölü'nde, herkesin eşit olduğu ve tarzlarında hayat bulan ruhları ile herkesin aynı derecede benzersiz olduğu duruma benzetebiliriz." dedi.

New York'ta yaşayan moda tasarımcısı Utin, sanat eğitimini Türkiye'de ve İtalya'nın Milano kentindeki Naba Sanat Akademisinde tamamladı. Doğunun zanaat geleneklerini modern siluetlerle harmanlayan Utin, kadınların gücünü öne çıkarmayı hedefliyor. Utin ayrıca sosyal sorumluluk projesi olarak, el yapımı dantel tasarımlarının örülmesi için Türkiye'de zanaatçı ev kadınlardan oluşan bir organizasyon kurdu.

Yorumlar