Gürcistan'da Kurban Bayramı

- Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde Kurban Bayramı vesilesiyle resepsiyon verildi

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan'da Kurban Bayramı

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Büyükelçiliğin bahçesinde düzenlenen Kurban Bayramı resepsiyonuna, TİKA Tiflis ofisi ile Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi ve büyükelçilik yetkilileri, Türk iş adamları ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, resepsiyonda yaptığı konuşmada misafirlerin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bu güzel bayram gününde onlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık, mutluluk, sevgi ve barış dolu dünyada yaşamayı dileklerini de paylaşan Gümrükçü, Türkiye'de son dönemlerde meydana gelen olaylara da değindi.

Büyükelçi Gümrükçü "Çok zor dönemlerden geçtik ama Allah'a şükür atlattık. İnşallah ülkemiz, vatanımız ve bizim için bundan sonra her şey çok daha iyi olacak. Biliyorum ki hepiniz aynı dilekleri paylaşıyorsunuz. İnşallah ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için barış getirir bu bayramlar." ifadesini kullandı.


- Diyanet, Gürcistan'da 150 hisse kurban kestirdi


Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Nebi Gümüş, AA muhabirine, Türkiye Diyanet Vakfı ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi'nin Gürcistan'da muhtaçlara dağıtılmak üzere 150 büyükbaş hayvan kurban kestiği bilgisini verdi.

Yorumlar